Svijet
BOLESNO TUMAČENJE

Šešelj: Srbi “spontano” ubili 1300 Bošnjaka
Objavljeno 1. ožujka, 2018.

Notorni Vojislav Šešelj, vođa Srpske radikalne stranke, došao je pred Specijalni sud u Beogradu gdje je u tijeku suđenje skupini Srba optuženoj za ratni zločin u Kravici, mjestu pokraj Srebrenice, kako bi izrazio “solidarnost s nevinim ljudima kojima se sudi za navodni zločin u Kravici i pripisuje im se ubojstvo 1300 civila”, javljaju mediji u Srbiji.

- Danas ovdje opet počinje suđenje skupini policajaca za navodni zločin u Kravici. Njima pripisuju ubojstvo 1300 civila. Ni jedan civil nije ubijen, ni jedan jedini. Sve su to bili pripadnici 28. divizije i svi su oni bili za rat sposobni. Zbog toga sam danas došao izraziti solidarnost s tim nevinim ljudima - rekao je Šešelj, dodajući kako bi se ovaj slučaj u mirnodopskim uvjetima mogao tretirati prekoračenjem nužne obrane, “ali u ratu toga nema”. Ispričao je kako su srpski policajci i Bošnjački zarobljenici “tamo išli nonšalantno, ni jedan zarobljenik nije bio zavezan, međusobno su razgovarali, neki su se i poznavali”, jer su svi mislili kako će biti razmijenjeni, ali kada su već došli u skladište Kravice “jedan muslimanski zarobljenik naglo je oteo automatsku pušku srpskom policajcu, ubio ga i počeo pucati na ostale”.

- Policajci su otvorili vatru i ti muslimani su pobijeni – ispričao je Šešelj novinarima, držeći kako tu nema zločina, jer su policajci pucali “u samoobrani” na goloruke bošnjačke zarobljenike.M.Flego

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KOSOVO TRAŽI ODŠTETU ZA RAT

Srbija napravila štetu od 22 milijarde eura

2

TOKIO PROSVJEDUJE

Rusija gradi na otocima kod Japana

3

EUROPSKI I AFRIČKI POLITIČKI VRH U BEČU O MIGRACIJAMA

EU će u Africi otvoriti 10 milijuna radnih mjesta