Regija
VEĆ DONIJELI REBALANS PRORAČUNA

Novi projekti od četiri milijuna kn
Objavljeno 1. ožujka, 2018.

BELIŠĆE

Kako bi mogli krenuti u 11 novih projekata vrijednih gotovo četiri milijuna kuna, Gradsko vijeće izglasalo je među prvima u Hrvatskoj prvi ovogodišnji rebalans proračuna.

- Ne želimo gubiti vrijeme, želimo početi odmah, čim to vremenske prilike budu dopustile, jer za sve imamo gotovu dokumentaciju i dozvole. Vodili smo računa i o ravnomjernoj zastupljenosti vrijednosti investicija u odnosu na Belišće i prigradska naselja gdje je omjer stanovnika otprilike 60:40, a vrijednost ovih 11 investicija je 3,9 milijuna kuna. Od toga iznosa 2,08 milijuna kuna odnosi se na tri projekta u Belišću, a osam projekata u osam prigradskih naselja vrijedni su 1,82 milijuna kuna - obrazložio je razloge za kretanje u rebalans i nova kreditna zaduženja gradonačelnik Dinko Burić.

Najvažniji projekt rekonstrukcija je Ulice Alojzija Stepinca, uz koji će se graditi i parkirališta u Radničkoj ulici te postavljanje rasvjete u Ulici Borik. Od kapitalnih projekata u prigradskim naseljima, u Bocanjevcima je planirano uređenje i energetska učinkovitost prostorija NK Hrvatski sokol, a u Gorici Valpovačkoj postavljanje novih rasvjetnih tijela na niskonaponsku mrežu koja je nedavno postavljena. U Tiborjancima slijedi obnova krovišta na objektu NK Mladost, u Vinogradcima to je gradnja parkirališta kod mjesnog groblja. U Kitišancima gradit će novi nogostup u Novoj ulici, a u Gatu asfaltirati parkirališta kod groblja. U Veliškovcima slijedi gradnja parkirališta i jedne velike površine za mjesna događanja kod Hrvatskog doma, a u Bistrincima gradnja nogostupa u Ulici Vladimira Nazora.

Paralelno s ovim projektima kreće se s realizacijom novog projekta odobrenog od fondova EU-a, koji će biti sufinanciran u stopostotnom iznosu. Riječ je o rekonstrukciji Ulice Matije Gupca i Belišćanske ulice u Bistrincima u vrijednosti od 2,65 milijuna kuna, za što će se za desetak dana krenuti s postupkom javne nabave i odabirom izvođača radova, najavljeno je.L.Aničić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OPĆINA ĐURĐENOVAC VLASNIK BIVŠE SAMOPOSLUGE

Nekretninu su odlučili
prodati za 301.000 kn

2

29. OBLJETNICA OSNUTKA HDZ-A ZA BIVŠU OPĆINU VINKOVCI

Milinković: Moramo pokrenuti gospodarstvo i zadržati naše mlade

3

ORIGINALNA IDEJA IZ VRTIĆA “MASLAČAK”

“Ribice” uknjižile recepte za slavonske poslastice