Regija
RADOST U ŽUPNOJ CRKVI SV. ANTUNA PADOVANSKOG

Biskup Škvorčević krstio šestero djece
Objavljeno 2. ožujka, 2018.

NAŠICE

U župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Našicama požeški biskup Antun Škvorčević krstio je šestero djece. Tako su sakrament krštenja po rukama biskupa Škvorčevića primili Josip Sabljak, peto dijete u obitelji Marija i Marine Sabljak, Roko Grgić, drugo dijete Serđa i Kristine Grgić, zatim Tea Pavošević, drugo dijete Marija i Marije Pavošević, Gabrijel, sin Domagoja i Dorotee Marjančević, dok su Mario i Maja Kalman sakrament krštenja zatražili za svoje blizance Maxa i Zoe.

Našički župnik i gvardijan fra Zoran Bibić, istaknuo je kako je našička Župa svetog Antuna jedna od rijetkih koja se može pohvaliti većim brojem krštenih nego umrlih, te da je u prošloj godini dvadesetero djece više kršteno nego što je bilo umrlih osoba.

Požeški biskup Antun Škvorčević naglasio je da je rođenje novih ljudskih života izazov, jer rođenjem djeca ulaze u svijet koji je označen prolaznošću i smrću.

Na svečanoj svetoj misi podsjetio je vjernike da su prirodne i moralne zakonitosti, sažete u Deset zapovijedi, zapravo zakonitosti Božje, i da čovjek, kad ne poštuje te zakonitosti i počne živjeti nemoralno, ulazi u nered i izlaže se velikoj opasnosti da ugrozi vlastiti život i život drugih bića.

Biskup je roditeljima krštene djece poručio kako mu je iz iskustva susreta s obiteljima s brojnom djecom poznato da prihvatiti rođenje novog djeteta znači i žrtvu, ali i da je siguran da život pobjeđuje ondje gdje postoji ljubav spremna na žrtvu.

Nakon misnog slavlja biskup Antun Škvorčević susreo se sa sedmeročlanom obitelji Sabljak, te je supružnicima uručio novčani prilog, a djeci prigodne darove. S. Fridl

Našička Župa svetog Antuna jedna je od rijetkih u kojoj je više krštenih nego umrlih

Možda ste propustili...

POSREDOVANJEM ZAPOVJEDNIKA DVD-A LIPIK

Vatrogascima VPŽ-a vozila iz Tirola

ŽUPANJA OSIGURALA U PRORAČUNU

U 2019. za socijalni program 1.427.000 kuna

SVEČANA SJEDNICA GOSPODARSKOG VIJEĆA ŽK POŽEGA

Zlatne kune HGK-a za Poljoprivredu Lipik, Magmu i Color grupu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

EU ZA HUMANO USMRĆENJE

Inspektor može za nehumanost kazniti na kolinju

2

MILIJUNSKA ULAGANJA NA PODRUČJU OPĆINE KNEŽEVI VINOGRADI

Nagodinu jaslice, igralište, kružni tok, kanalizacija...

3

SUPRUŽNICI DUJIĆ IZ ŽUPANJE OGORČENI

Do kuće mogu samo preko pruge, HŽ brani prelazak