Regija
VUKOVARSKI VRTIĆI

Velik interes za produženi rad
Objavljeno 2. ožujka, 2018.

VUKOVAR

Sukladno najavama Vlade RH da će u dječjim vrtićima diljem Hrvatske biti uposleno 700 dodatnih odgojitelja i pomoćnog osoblja kako bi se osigurao produženi boravak djece u preškolskim ustanovama, i u vukovarskim je vrtićima u tijeku anketiranje roditelja. Mirjana Kulić, ravnateljica DV Vukovar 1, rekla je kako je do sada iskazan interes za produženim radnim vremenom za 42 djece, no taj bi broj mogao biti i veći, budući da će u svibnju interes moći iskazati i oni koji će prvi put upisivati dijete u vrtić.

- I sada smo fleksibilni što se tiče radnog vremena i prilagođavamo se potrebama roditelja. Naše je radno vrijeme od 6 ujutro, no ima objekata gdje zbog potreba roditelja počinjemo od 5 sati. Radno vrijeme završava u 17 sati, ali u slučajevima kada roditelji traže produženje ostajemo i do 18. Već smo poslali neke upite u Agenciju za odgoj i obrazovanje kako bismo se uključili u projekt - rekla je Kulić.

Ravnateljica DV-a Vukovar 2, Jarmila Beljička Karlaš, navela je kako za sada nema točan podatak, ali je interes roditelja znatno veći od očekivanog.

- Svakako će biti potrebe za uvođenje smjenskog rada u okviru onoga što će nam zakon dopustiti, a hoće li to biti 10, 11 ili 12 sati dnevno, vidjet ćemo. Ima roditelja koji rade od 6 sati i jasna je potreba da vrata vrtića otvorimo ranije, ali i da radimo duže. Za sada taj problem roditelji rješavaju uglavnom uz pomoć tzv. baka-servisa - pojasnila je ravnateljica.

Gradonačelnik Ivan Penava potvrdio je kako će se Grad Vukovar uključiti u program koji se financira sredstvima EU-a.

- Kao osnivači vrtića dat ćemo poticaj kako bismo povukli što više sredstava. Time ćemo djeci osigurati cjelodnevni boravak, a bit će i dodatnih zapošljavanja kako bi program normalno funkcionirao - istaknuo je Penava. D. Korpoš

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MILIJUNSKA ULAGANJA NA PODRUČJU OPĆINE KNEŽEVI VINOGRADI

Nagodinu jaslice, igralište, kružni tok, kanalizacija...

2

EU ZA HUMANO USMRĆENJE

Inspektor može za nehumanost kazniti na kolinju

3

SUPRUŽNICI DUJIĆ IZ ŽUPANJE OGORČENI

Do kuće mogu samo preko pruge, HŽ brani prelazak