Regija
POLICAJAC - PRIJATELJ I POMAGAČ

Kontakt-policajci s osnovcima
Objavljeno 1. ožujka, 2018.

SLATINA

Da se mališani i čuvari reda i zakona mogu odlično razumjeti i biti prijatelji, pokazalo je gostovanje kontakt-policajaca u OŠ Eugena Kumičića. Željko Lukaček i Stjepan Srednoselac dva su od četiri kontakt-policajca koja rade u PP Slatina, a njihova nadležnost na kontaktnom području obuhvaća površinu od 5,5 četvornih kilometara, na kojoj živi 5000 stanovnika. Oni su prvašićima održali prezentaciju Policajac – prijatelj i pomagač.

Kontakt-policajci s predstavnicima gradova i ostalih institucija rješavaju probleme na području lokalne zajednice, a takav način rada prijelazni je oblik između nama poznatoga, tradicionalnog modela policijskog djelovanja i modela policijskog djelovanja u zajednici i organizacije rada policije u skladu sa zapadnoeuropskim standardima. Ulogu policajca u zajednici, kao i ostale službe u okviru MUP-a, kontakt-policajci Lukaček i Srednoselac predstavili su učenicima zanimljivim i razumljivim izlaganjem. Učenici su postavljali brojna pitanja i iznosili komentare.

Prema riječima ravnateljice škole Božice Majhen, takav pristup ulijeva sigurnost u službu od koje se očekuje pomoć u teškim situacijama.P.Žarković

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRAD VINKOVCI PRODAJE OŠASNU IMOVINU

Vinkovčanima uskoro zatvorena tržnica koja će raditi svaki dan

2

SPOMEN NA SUDIONIKE KRIŽNOG PUTA I MJEŠTANE NAŠIČKIH I SUSJEDNIH SELA

Komemoracija za žrtve
na gubilištu Crni potok

3

KLASTER PROIZVOĐAČA ORAŠASTIH PLODOVA

Sovarovim orasima iz Sotina slade se splitski turisti