Regija
GRADSKO VIJEĆE USVOJILO ODLUKU

Zaposlit će 175 osoba
Objavljeno 1. ožujka, 2018.

VIROVITICA

Gradsko vijeće Virovitice usvojilo je Odluku o prodaji građevinskih parcela u Poduzetničkoj zoni III. Time je prihvaćena ponuda trgovačkog društva V. V. F. AGROTECH d.o.o. Virovitica. Agrotech planira sagraditi proizvodni objekt ukupne površine 34.000 četvornih metara koji će se sastojati od četiri proizvodne jedinice, i to: proizvodnje cisterni za prijevoz biogoriva, proizvodnje pogonskih dijelova za mlinsku industriju, proizvodnje biognojiva i drvne industrije, s ukupno 175 zaposlenih osoba. Planirana vrijednost investicije je oko 390 milijuna kuna, a planirani rok za realizaciju je listopad 2019. godine.

U skladu s kriterijima Programa olakšica i poticaja razvoja gospodarstva grada Virovitice, V.V.F. AGROTECH ostvaruje stopu olakšica od 100 posto od kupoprodajne cijene zemljišta, odnosno zemljište nakon obračunate stope iznosi jednu kunu po četvornom metru.

U toj su zoni ove godine već prodane dvije građevinske parcele investitorima, i to tvrtkama Grafiti Becker i Herbea. Gradski Upravni odjel za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo nedavno je izdao građevinsku dozvolu za gradnju ceste, nogostupa, biciklističke staze, kružnog toka, raskrižja i druge komunalne infrastrukture, čime se stvaraju preduvjeti za ulazak novih investitora. Na sjednici je, između ostalog, prihvaćeno i Izvješće o izvršenju Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2017. godinu, Izvješće o izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture Grada Virovitice u 2017. godini i Izvješće o izvršenju Programa gradnje građevina za gospodarenje komunalnim otpadom za 2017. godinu. Sjednica je održana pod predsjedanjem predsjednice Gradskog vijeća Lahorke Weiss, a nazočili su joj i gradonačelnik Ivica Kirin, zamjenici gradonačelnika Damir Marenić i Vlasta Honjek-Golinac, gradski pročelnici te direktori gradskih tvrtki.V.Grgurić

Možda ste propustili...

DAN GRADA NAŠICA I BLAGDAN SV. ANTUNA PADOVANSKOG

Grad projekata financiranih iz EU, ali i iz nacionalnih sredstava

DRUŽENJE BRANITELJA U BELIŠĆU

13. Memorijalni turnir "3. travnja"

MINISTARSTVO ZDRAVSTVA O “SLUČAJU BUKA”

Nema prepreka za navijačke proslave

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZA VRTIĆ U ŠEĆERANI 1,8 MIL. KUNA

Beli Manastir će imati tri moderna vrtića

2

RANI POČETAK ŽETVE PRIJEČE KIŠE

Zrno pred klijanjem, prvi prinosi žita razočarali

3

VODA IZVRSNE KAKVOĆE

Jezera Banja su vinkovački Jarun