Ekonomija
USPJEŠNA 2017. GODINA

Grupa Saponia prošle godine povećala dobit za 29 posto
Objavljeno 2. ožujka, 2018.

Grupa Saponia, koju čine osječka Saponia te Kandit i zadarska Maraska, u 2017. godini ostvarila je ukupne prihode od 1,13 milijardi kuna te dobit prije oporezivanja od 34,7 milijuna kuna.

Prema izvješću objavljenom na Zagrebačkoj burzi, ukupan lanjski prihod je u odnosu na 2016. godinu bio niži 1 %, no ukupni rashodi u iznosu od nešto manje od 1,1 milijardu kuna sniženi su za 2 % te povećana efikasnost grupe i ostvarena konsolidirana dobit prije oporezivanja predstavlja povećanje za čak 29 %. U ukupnim prihodima od prodaje u iznosu od 1,1 milijardu kuna, 53 % čini udio ostvaren na domaćem tržištu, a 47 % na izvoznim tržištima.

- Gospodarska kretanja i zahtjevno tržišno okruženje tijekom 2017. godine omogućili su održavanje stabilnog poslovanja grupe i ostvarenje planiranog nivoa profitabilnosti. Pozitivni efekti financijskog poslovanja posljedica su kontinuiranog i dosljednog provođenja provjerenog poslovnog modela u svim članicama grupe - navodi u komentaru rezultata Damir Skender, predsjednik Uprave.

Skender ističe kako su financijsko poslovanje Grupe obilježili “pozitivni trendovi kretanja ključnih financijskih pokazatelja promatranog razdoblja kao rezultat zajedničkih napora svih članica grupacije u optimizaciji poslovnih aktivnosti i efikasnosti troškova poslovanja.”

- Poseban naglasak tijekom 2017. godine stavljen je na unaprjeđivanje poslovanja kroz odgovorno i promišljeno upravljanje i restrukturiranje financijske imovine, kapitala i obaveza - naglašava Skender.I.Mikulić

Poseban naglasak stavljen je na unaprjeđenje poslovanja i restrukturiranje financijske imovine

Možda ste propustili...