Mozaik
ŽELJKO BEBEK U DVORANI GRADSKI VRT 16. OŽUJKA

Predvidio sam izvesti sve najljepše pjesme koje sam uvijek pjevao u Osijeku
Objavljeno 2. ožujka, 2018.

Jedan od najpopularnijih i najdugovječnijih pjevača na ovim prostorima, s više od 40 godina uspješne glazbene karijere iza sebe te vojskom obožavatelja svih generacija, Željko Bebek, u sklopu svoje turneje “Ono nešto naše” nastupit će i pred osječkom publikom, i to u dvorani Gradski vrt u petak, 16. ožujka 2018.

Posljednji smo put Bebeka na osječkoj pozornici imali prilike vidjeti prošle jeseni. Uz prošireni bend te gudačku sekciju, svojom energijom i prodornim unikatnim glasom ovaj koncertni velemajstor, vjerujemo, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Nedavno objavljeni album “Ono nešto naše”, čiju produkciju potpisuje Branimir Mihaljević, mjesecima je bio jedan od najprodavanijih domaćih izdanja, a i prije samog izlaska albuma najavni su singlovi dobili brojna priznanja i postali odlična glazbena uvertira u novo, trinaesto studijsko izdanje, koje nastavlja Bebekovu glazbenu antologiju. Album je nošen hitovima kao što su “Prvak svijeta”, “Ja po kafanama”, kojim je već osvojio nagradu Cesarica za hit godine zabavne glazbe 2017. Aktualni duet s Oliverom Dragojevićem “Ako voliš ovu ženu” već je tjednima na vrhu top-lista, a ovih je dana nagrađen i Zlatnim studiom za hit godine.

Dok se priprema za koncert, Bebek nam je otkrio svoja razmišljanja o koncertu, pjesamama, ali i o Osijeku.

Što može očekivati osječka publika na vašem koncertu?

- Koncert će trajati oko dva sata, predvidio sam izvesti sve najljepše pjesme koje sam uvijek pjevao u gradu na Dravi. I one iz starih vremena i iz doba Bijelog dugmeta, i ove iz moje solo karijere, koja traje već 25-30 godina. Posebnu ću pozornost na ovom koncertu pokloniti posljednjem albumu, “Ono nešto naše”, i izvest ću sve pjesme s tog albuma.

Prošle jeseni nastupili ste na Danima Osječkog piva, zajedno sa svojim sinom. Hoće li i ovaj put nastupiti s vama?

- Na moju sreću, u karijeri mi se dogodila situacija da je moj sin, koji sad ima 15 godina, jako zavolio gitaru, uključio se u vježbanje, pa upisao u Zagrebu Rock akademiju, tamo je već na trećoj godini. Sjajan je i on će i na ovom koncertu biti moj dragi gost, koji se već predstavio osječkoj publici. Tako da ga Osijek poznaje, ali i okolna mjesta, u kojima sam često nastupao s njim. I u ovoj prilici, na tom krasnom koncertu u Osijeku, koji jedva čekam, nastupit će i moj sin. Ne samo on nego i sinovi mojeg producenta Branimira Mihaljevića! Tako da ćemo imati i poseban dio koncerta, posvećen obitelji, koji se zove “Očevi i sinovi”.

Vaš aktualni album "Ono nešto naše" već je dugo prvi vrhu top-liste najprodavanijih. Što kažete na to?

- Moram priznati da, kao i svi moji kolege, uvijek kad objavimo neki album, iščekujem što će biti i priželjkujemo mu uspjeh. Sad se dogodilo da su sve moje želje ispunjene i da je moj album jedan od najbolje prodavanih albuma u Hrvatskoj, a pjesme s albuma nalaze se na svim top-listama. Sluša ih publika u Hrvatskoj, ali i izvan granica. Oduševljen sam što mi se to dogodilo u ovo seniorsko vrijeme, iako mi uspjeh nije stran, uspjeh uvijek veseli.

Koji će biti sljedeći singl i imate li već na umu snimanje spota za njega?

- Vjerojatno ćemo uoči CMC festivala, koji se održava u lipnju, objaviti novi videospot za jednu od pjesama s ovog albuma. Bit će toliko dobar da ne želim u ovom trenutku remetiti njegov put, pa ćemo neke nove pjesme ostaviti za jesen i poslije.

Vaša pjesma s Oliverom, “Ako voliš ovu ženu”, doživjela je velik uspjeh. Čija je bila ideja za taj duet?

- Pjesmu je napravio Branimir Mihaljević na tekst Nene Ninčevića. Kao i svaki autor koji s užitkom napravi lijepu pjesmu, ponudio mi je da ju uvrstimo na moj album, dok sam ga radio. Nakon što sam ju kod kuće otpjevao, on se toliko oduševio da sam mu rekao kako je ta pjesma doista toliko lijepa da bi bila lijepa bez obzira na to tko ju pjeva. Onda je on meni predložio da Oliver i ja otpjevamo tu pjesmu, da mi kao dva zrela muškarca izvedemu tu apologiju ženi. Oduševio sam se idejom, a i Oliver je to od srca prihvatio, tako da smo ušli u studio i napravili ju kao jedan od najljepših dueta koje sam izveo.

Imate li neku posebno dragu uspomenu na Slavoniju i Baranju, ili možda na sam Osijek?

- Moja je glazbena karijera na neki način, to uvijek ponavljam s velikim oduševljenjem, počela prvim koncertom koji smo kao grupa održali izvan Sarajeva. Te, 1974. godine prvi grad u kojem smo imali koncert, i to lijepi veliki koncert, bio je Osijek. Uvijek se rado sjetim tog koncerta na Zrinjevcu - prvi uvijek pamtiš! Sjećam se odaziva i prijma kod publike, koja je bila toliko draga da nam je naravno taj koncert dao raspoloženje i vjeru u to da ćemo doista uspjeti u budućnosti. Hvala Osijeku na mom prvom koncertu u karijeri i vidimo se 16. ožujka!

Tanja KVORKA

sinovi

NASTUPAJU BEBEKOV I MIHALJEVIĆEVI

PRODAJA ULAZNICA

Ulaznice za osječki koncert mogu se kupiti online na Ticketshop.hr te na svim prodajnim mjestima Ticketshopa; u Dancing Bearu Osijek (Trg Ante Starčevića bb), u TISAKmediji Osijek II (Gacka 10) i TISAKmediji Osijek Portanova (Svilajska 31a). Cijena je 95 kuna.

Možda ste propustili...

MLADI GLAZBENIK NASTUPIO U PREPUNOM ZAGREBAČKOM KLUBU BOOGIE

Mia gošća na koncertu Matije Cveka

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana