TvObzor
HRT: NOVA DOKUMENTARNA SERIJA

Snovi o budućnosti
Objavljeno 2. ožujka, 2018.

Kako će svijet izgledati u budućnosti? Kako će današnja otkrića i istraživanja utjecati na našu svakodnevicu 2050. godine? Koje će odgovore dati na današnja gospodarska, ekološka i kulturna pitanja? Dokumentarna serija u deset epizoda istražuje kako će izgledati bliža budućnost, 2050. Serija nas energično i optimistično vodi na put oko svijeta s pomoću visoke tehnologije kako bismo se upoznali s budućim inovacijama koje će promijeniti našu svakodnevicu.

Svaka epizoda obrađuje jednu temu sa zajedničkim umjetničkim ciljem. Teme su: medicina, stanovanje, hrana, moda, prijevoz, škola, energija, ljubav i seks, glazba te sport budućnosti.

U svakoj epizodi petero-šestero sanjara predstavit će svoje projekte i podijeliti svoju viziju svakodnevnog života sutrašnjice. Kako bismo upotpunili njihove priče, razgovarat ćemo i sa znanstvenicima i svjetski priznatim stručnjacima koji mogu analizirati trendove što će oblikovati našu budućnost. Ekipa dokumentarne serije obišla je više od 25 zemalja na pet kontinenata kako bi se upoznala s vizionarima koji promišljaju, izumljuju i, što je najvažnije, sanjaju o budućnosti.

Prva epizoda serijala “Snovi o budućnosti” redatelja Stéphane Correa, nastala prema scenariju Alex Fighter i Hélene Le Meur, bit će prikazana u utorak, 6. ožujka, u 21 sati na HRT-u 1.