TvObzor
HRT: TREĆA SEZONA SERIJE "RAY DONOVAN"

Liev Schreiber kao čovjek koji uspješno rješava tuđe probleme
Objavljeno 2. ožujka, 2018.

U seriji “Ray Donovan” Liev Schreiber, nominiran za Emmy i dvaput za Zlatni globus, čovjek je koji uklanja najzamršenije i najnezgodnije situacije u kojima se nađu slavne osobe, sportske zvijezde, ili poslovni moćnici L.A-a. U trećoj sezoni Ray se udaljava od poslovnih suradnika zbog ubojstva Kate McPherson (Vanessa Shaw), a i od obitelji nakon što ga Abby (Paula Malcomson) prevari. Prilika za promjenu otvori se kad Ray upozna medijskog mogula milijardera Andrewa Finneyja (Ian McShane), koji treba Rayevu pomoć oko svoje disfunkcionalne djece: sina Caseyja (Guy Burnet), crne ovce u obitelji, i nemilosrdne kćeri Paige (Katie Holmes). Brat i sestra bore se za kontrolu nad obiteljskim poslovima. Ray postaje pokretačka sila u carstvu obitelji Finney i otkriva cijenu uzdizanja u svijet milijardera. Njegov otac Mickey (Jon Voight u ulozi za koju je nominiran za Emmy, a osvojio je Zlatni globus), u prošloj je sezoni jedva izvukao živu glavu u pljačkaškom debaklu s Darrylom (Pooch Hall) i naleti na poslovnu priliku u želji da izgradi vlastito carstvo, i to u svom stilu. Terry (Eddie Marsan) teško nalazi životnu svrhu dok služi zatvorsku kaznu za pljačku trgovine s marihuanom, a na um mu utječe pogoršanje simptoma Parkinsonove bolesti. Budući da Terryja nema, Bunchy (Dash Mihok) postaje upravitelj boksačkoga kluba i privlači ga žestoka nova članica koja ne želi platiti članarinu. Abby se trudi pomagati obitelji, ali kad pomisli da je svi odguruju od sebe, pokuša se opet povezati sa starim životom u Southieju. Bridget (Kerris Dorsey) se muči sa strogim učiteljem u novoj privatnoj školi, a Conor (Devon Bagby) se gubi u svijetu adolescentske seksualnosti.

U seriji glume i Steven Bauer i Katherine Moennig, a u gostujućoj ulozi i Elliott Gould. Autorica serije je Ann Biderman, a izvršni producenti su Mark Gordon, Bryan Zuriff i David Hollander. (N.K.)

 
PRVA EPIZODA

Ray se udaljava od obitelji i od Ezre, njegov novi slavni klijent nitko je i ništa s jeftinim ukusom. No na pogrebu bliskoga prijatelja bogata obitelj moli Raya da oslobodi njihovog otetog sina i on se nađe u potpuno novoj klasi ljudi. Umirovljeni Mickey nailazi na novi pothvat. Ray joj nije oprostio, Bridget ju je odbacila i Abby na ulicama Los Angelesa upoznaje novoga prijatelja. Bunchy vodi boksački klub i to mu daje samopouzdanje na određenim područjima, no kad mora naplatiti članarinu zastrašujućoj trupi hrvača, izgubi hrabrost.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike