TvObzor
TV U SVIJETU

Champions - Neženja iznenada postane otac
Objavljeno 2. ožujka, 2018.

Otkako je njezina simpatična humoristična serija “The Mindy Project” završila, prošloga studenoga, nakon šest sezona, strpljivo smo čekali da vidimo kako će se Mindy Kaling vratiti na male ekrane. Pokazalo se da se odgovor krije u potpuno novoj seriji iz njezina komičnog uma. Ta serija zove se “Šampioni” i sljedećeg četvrtka, 8. ožujka, stiže na NBC, a osim Kaling potpisuje ju i njezin kolega Charlie Grandy.

“Šampioni” prate Vincea (možda ćete prepoznati Andersa Holma iz serije “The Mindy Project”, baš smo blagoslovljeni!), vlasnika fitness centra koji živi sa svojim dragim i naivnim mlađim bratom Matthewom te upravo razmišlja o tajnoj prodaji fitness centra i selidbi na Floridu. On je ujedno i muškarac koji se inače ne veže uz žene, sve dok mu jedna od srednjoškolskih djevojaka na jednu noć ne pokuca na vrata (šok, radi se o Mindy!) i upoznaje ga s njihovim sinom, sada srednjoškolcem. Nakon što je samostalno odgajala Michaela punih petnaest godina, Priya odluči preseliti se sa svojim sinom, talentiranim i ambicioznim zaljubljenikom u kazalište, daleko od dosadnog života u Clevelandu kako bi mogao pohađati prestižnu umjetničku akademiju u New Yorku. Iako silno voli svog sina, Priya je oduševljena jedinstvenom prilikom da pruži priliku Vinceu i Matthewu da se brinu o Michaelu dok on ostvaruje svoje snove. Osim što se prilagođava svom novom životu u Velikoj Jabuci, Michael je sada mala riba u velikom akvariju te mora mnogo toga prevladati prije nego što se sprijatelji s nekim i osvoji jednu od prestižnih nagrada (Oscar, Emmy, Grammy ili Tony) koja mu je suđena. Strog i staromodan, Vince nema gotovo ništa zajedničkog sa svojim sinom, a osim što balansira između neposlušnih zaposlenika i brižne ljubavi osjetljivog brata, sada mora naučiti kako postati otac. Istovremeno, Matthew je oduvijek žudio za obiteljskim životom, pa svom nećaku širom otvori vrata i srce te postane domaćica kakva je oduvijek htio biti.

Postoji već mnogo toga što nam se sviđa u ovoj seriji, između ostaloga, svakako i bombastična glumačka postava, ali, gledajući foršpan, posebno su nas oduševile razne glazbene reference. Poput one kad je Michael prekorio Vincea zbog toga što je ostavio Priyu da ga samostalno odgaja i usporedio je s Fantine iz “Jadnika”. Nadamo se da je Priyin život iz serije bio maaalo bolji od toga, ali, u svakom slučaju, ovo je baš zgodna referenca. Spominje se i Bernadette Peters, a s obzirom na to da je ona utjelovljenje glazbenog kazališta, imamo dvostruku pobjedu. Osim toga, Michaelova opsjednutost kazalištem (ili Bernadette) upravo je ono što je i inspiriralo njega i njegovu majku da se presele u New York. Moraš poštovati dijete koje zna što želi!

Adrian ANDREJEK

ŽANR: komedija

AUTOR: Mindy KalingULOGE: Anders Holm, Andy Favreau, Mouzam Makkar, J.J. Totah

MREŽA: NBC

DATUM: 8.3.

EPIZODA: 10

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike