TvObzor
PICKBOX

Misterija Frankie Drake
Objavljeno 2. ožujka, 2018.

Lude dvadesete, poslijeratno razdoblje, procvat kriminala i dekadencije, opuštenijeg načina života... Žene polako prodiru u dotadašnji muški svijet, ulaze na tržište rada i razbijaju barijere u društvu. Takva je žena i Frankie Drake, jedina privatna detektivka u Kanadi 20-ih, čije avanture možete pratiti na Pickboxu.

Neustrašiva Frankie odrasla je u Torontu s ocem, no nakon očeve smrti seli se u Europu u potrazi za pustolovinama. Na početku Prvog svjetskog rata postaje ratni glasnik te juri motociklom po selima noseći poruke na prvu crtu fronte. Hrabra i smiona Frankie regrutirana je da radi kao špijun i vraća se u Toronto, gdje osniva privatnu detektivsku agenciju. Tako postaje prva privatna detektivka tih burnih godina.

No ona nije „obična“ detektivka. Frankie (koju glumi 37-godišnja Lauren Lee Smith) preuzima slučajeve s kojima policija ne želi imati posla, one koji su, ako pitate policiju, nerješivi. Njezin nagon za avanturom rezultirat će mnogim nezgodama i nevjerojatnim situacijama, iz kojih se, na čudnovate načine, uspijeva izvući.

Odlična kostimografija i scenografija koja prikazuje sve dramatične promjene u društvu i općenito u ljudskom umu tih godina samo je jedan od razloga da pogledate ovu seriju (naime, 20-ih je odjeća postajala sve udobnija i žene su počele prihvaćati do tada isključivo muške komade odjeće, poput smokinga i hlača).

Frankie je spremna pokoriti svijet, no je li svijet spreman za nju?