TvObzor
NOVA EKRANIZACIJA TOMB RAIDERA

Oskarovka Alicia Vikander je Lara Croft
Objavljeno 2. ožujka, 2018.

Lara Croft je strastvena, samostalna djevojka i kći ekscentričnog pustolova koji je nestao dok je ona još bila tinejdžerica. Sada, nakon sedam godina, Lara nema nikakav stvaran cilj ili svrhu te odbija preuzeti uzde carstva svojeg oca jednako kao što odbija priznati da je stvarno otišao. Protiveći se očevim posljednjim željama, Lara odlučuje ostaviti sve iza sebe kako bi riješila zagonetku njegova misterioznoga nestanka, a svoju potragu započinje istraživanjem posljednje lokacije na kojoj je viđen. Nakon dva kultna nastavka s Angelinom Jolie, vrijeme je za novu Laru Croft s Aliciom Vikander u glavnoj ulozi.

Redatelj filma Roar Uthaug rođen je u norveškom gradu Lørenskog. Diplomirao je na Norveškoj filmskoj školi, a njegov diplomski film The Martin Administration bio je drugi norveški studentski film u povijesti koji je AMPAS nominirao za Student Academy Awards. Listu filmova koje je režirao čine naslovi “Cold Prey” (2006.), proglašen jednim od najboljih nacionalnih horor-filmova, “Magic Silver” (2009.) i “Bijeg” (2012.) te televizijska serija “Hellfjord” (2012.). Njegov posljednji film “Divovski val” snimljen je 2015. godine. U filmu pratimo iskusnog geologa Kristiana Eikfjorda koji je prihvatio posao izvan grada. Kada zajedno s kolegama izmjeri manje podzemne geološke promjene, spreman je iseliti se s obitelji iz grada Geiranger. Kristian postaje zabrinut, njegove najgore noćne more počinju se ostvarivati, a katastrofa je neizbježna. Ima manje od deset minuta da reagira te u utrci s vremenom nastoji spasiti što više ljudi, uključujući i vlastitu obitelj.

Glavnu ulogu u filmu “Tomb Raider” tumači Šveđanka Alicia Vikander, glumica koja je dobila Oscara za ulogu u filmu “Dankinja”, a pamtimo ju i po rolama u filmovima poput “Tulipanska groznica”, “Jason Bourne”, “Svjetlo između oceana”, “Šifra U.N.C.L.E.”, “Ex Machina” i “Kraljevska afera”.

Osim nje, u filmu glume Dominic West (serije Preljub, Žica), koji glumi Larinog oca Richarda Crofta, zatim Walton Goggins (Mrska osmorka, Sinovi anarhije) kao arheolog Mathias Vogel, Daniel Wu (Warcraft: Početak, Nova policijska priča) kao kapetan broda Lu Ren, Kristin Scott Thomas (Engleski pacijent, Četiri vjenčanja i sprovod, Samo Bog prašta) kao Ana Miller te Nick Frost (Noć glupih mrtvaca, Eksplozivni murjaci i Kraj svijeta) kao Max.

Scenarij potpisuju Geneva Robertson-Dworet i Alastair Siddons, a film je baziran na videoigri “Tomb Raider” iz 2013. godine koju je napravio Crystal Dynamics. (N.K.)

 
Možda ste propustili...

JACQUES LOUSSIER (1934. – 2019.) NAJVEĆI JE DIO KARIJERE SVIRAO BARKONE FUGE U DUHU JAZZA

Bachov učenik

Najčitanije iz rubrike