Novosti
PERUŠKO PREUZEO DUŽNOST POVJERENIKA U AGROKORU

Ramljak: Stvarno želim da ovo do kraja uspije
Objavljeno 28. veljače, 2018.

Trgovački sud u Zagrebu u srijedu je na prijedlog Vlade RH razriješio Antu Ramljaka s dužnosti izvanrednog povjerenika u Agrokoru d.d. te imenovao Fabrisa Peruška novim izvanrednim povjerenikom, a Irenu Weber njegovom zamjenicom. “Nagodba je broj jedan”, izjavio je Peruško novinarima prije ulaska u sjedište Agrokora na Žitnjaku gdje je i obavljena primopredaja između njega i dosadašnjega povjerenika. Peruško je najavio da će u idućih nekoliko dana odraditi sastanke sa svim sudionicima u procesu te ponovio kako je postizanje nagodbe prioritet. “Iduća tri dana odradit ćemo sastanke sa sudionicima u procesu i svim grupama vjerovnika”, rekao je Peruško, koji je u sjedište Agrokora ušao s Irenom Weber.

Ramljak je poslijepodne novinarima potvrdio da je obavljena primopredaja između njega i novog izvanrednog povjerenika. Prošli smo kroz svu dokumentaciju koja je pripremljena do sada i što predstoji u sljedećih nekoliko dana, kazao je Ramljak nakon primopredaje. Upitan kako se osjeća, odgovorio je: “Možda čak nekako olakšano od svega”.

“Kad sam došao prije 11 mjeseci, 10. travnja zatekao sam šest kuna na računu. Na današnji dan na računu je 1,6 milijardi kuna. Fabrisu i Ireni želim svu sreću, mislim da će oni to dobro napraviti do kraja”, kazao je Ramljak u srijedu. Na novinarski upit što je bilo presudno za njegovu ostavku, odgovorio je: “To morate pitati nekoga drugog”. Ramljak je najavio da će razmisliti što će sada raditi. “Nemam nikakvih planova ni ideja”, rekao je. Kazao je i kako nema nikakve gorčine. “Mislim da je ovaj postupak i cijela ova situacija oko Agrokora stvarno jedna velika transformacija i velika promjena u društvu. Znate da to nije bilo lako izdržati ni političarima ni meni. Znali smo da ćemo imati problema i ako je moja žrtva potrebna da bi se ovo do kraja izvelo, ja sam tu žrtvu i prihvatio i stvarno želim da uspijemo”, kazao je. Ramljak ne smatra ni da je žrtvovan, a kaže i da nije imao nikakvu iluziju da će proces proći jednostavno. “Svi vi znate što je Agrokor predstavljao u društvu, što je Ivica Todorić predstavljao u društvu, koliko je bio svemoguć. Normalo je da smo znali da ćemo imati problema i stvarno želim da ovo do kraja uspije. Mislim da je to za sve najbolje”, rekao je. D.Pav./H

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana