Osijek
RADIONICA REGIONALNE RAZVOJNE AGENCIJE

Kako napisati dobar projekt i povući novac iz fondova EU-a
Objavljeno 28. veljače, 2018.

Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje organizirala je trodnevnu tematsku radionicu pod nazivom “Europski strukturni i investicijski fondovi - Priprema i provedba projekata”, koja je počela jučer u prostorijama Agencije, a namijenjena je zaposlenicima jedinica lokalne i regionalne samouprave te javnoupravnim tijelima s područja Osječko-baranjske županije.

Cilj je ove radionice, kako nam je objasnio Stjepan Ribić, direktor Regionalne razvojne agencije, povećanje stupnja korištenja dostupnih europskih strukturnih i investicijskih fondova. Dodao je da se ta aktivnost provodi u sklopu projekta Tehničke pomoći za provedbu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020., koji financiraju Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU-a (SAFU). Za taj projekt odobreno je 1,5 milijuna kuna - rekao je Ribić.

- Jedna od aktivnosti tog projekta je pomaganje jedinicama mjesne i područne samouprave te javnoupravnim tijelima u prijavi njihovih projekata na natječaje Europske unije, a s druge strane naša zadaća je da radimo na osposobljavanju krajnjih korisnika o tome što su to europski fondovi, kako se pišu projekti i kako se povlači taj novac - istaknuo je Stjepan Ribić.

Među onima koji su poslali svoje predstavnike na ovu radionicu također su i Osječko-baranjska županija, Policijska uprava osječko-baranjska, Klinički bolnički centar Osijek i dr. D. Celing

Možda ste propustili...

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

Najčitanije iz rubrike