Osijek
PROJEKT ZA MLADE

U čem' je problem?
Objavljeno 1. ožujka, 2018.

Sudionici projekta “U čem' je problem?”, koji se bavi mladima i njihovim direktnim utjecanjem na razvoj politike za mlade, predstavili su dožupanu osječko-baranjskom Petru Lagatoru “Analizu prioriteta za razvoj politika za mlade u Sisačkoj-moslavačkoj, Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji”. Dokument je nastao zajedničkim radom mladih osoba i donositelja odluka u navedenim županijama. Mlade se zbog visoke stope njihove nezaposlenosti i nepovoljnog položaja pitalo: “U čem' je problem?” Prilika je to bila za realizaciju projektne ideje u kojoj bi mladi donositeljima odluka mogli direktno reći koji su im problemi i utjecati na stvaranje boljih uvjeta za svoje življenje.

- U projektu je sudjelovalo i 15 mladih iz Osječko-baranjske županije, koji su kao tri najvažnija problema detektirali nedovoljnu transparentnost procesa zapošljavanja mladih, sustav zapošljavanja neprilagođen tržištu rada i nedovoljno uključivanja mladih u kulturu, ali unatoč nepovoljnom položaju mladih u navedenim županijama njih 44 posto izjavilo je kako želi živjeti u naselju u kojemu trenutačno živi, što govori kako vjeruju da mogu u većoj mjeri utjecati na promjene u društvu – stoji u priopćenju HZZ-a.

Projekt je od 1. veljače 2017. do 31. siječnja 2018. provodio sisački područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u suradnji s Osječko-baranjskom županijom uz podršku PRONI Centra za socijalno podučavanje i HZZ Regionalnog ureda Osijek. J.P.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRADONAČELNIK NA KARDIOLOGIJI

Vrkić: Dobro sam i sve vas puno pozdravljam!

2

IDUĆE GODINE DIPLOMSKI STUDIJ SOCIJALNOG RADA NA PRAVU?

U cijeloj regiji kronično nedostaje magistara struke

3

JOSIPA MARIJANOVIĆ, POBJEDNICA FOTONATJEČAJA “OTKRIVANJE”

Fotografija na naslovnici
najveća mi je nagrada

oglas