Osijek
TEK POSTAVLJENA, A NEISPRAVNA RAMPA KRAJ TOPLANE

Vozači čekali vlak pa prolazili kraj jednog spuštenog branika
Objavljeno 1. ožujka, 2018.

Uzalud su vozači jučer oko 9 sati čekali na pružnom prijelazu između HEP-a i Toplane, odnosno na spojnoj cesti od Vukovarske do južne obilaznice prolazak vlaka. Na to ih je upozorila svjetlosna signalizacija i spušten polubranik, no ne oba – već samo jedan!

- Išao sam na posao i odjednom sam vidio veliku kolonu. Jedan je polubranik bio spušten, drugi podignut, svjetlosna signalizacija je radila, a vlaka niotkud! Ponadali smo se da će vlak stići svakoga trena, no nije i tada je jedan vozač izišao iz automobila i provjerio da vlaka nema, pa smo svi prolazili preko pruge kraj jednog spuštenog polubranika – rekao je Osječanin Stjepan P. (podaci poznati redakciji), dodajući da je svjestan da je, zajedno s brojnim drugim vozačima, bio u prekršaju. Ipak, 15 minuta, kaže, puno je čekanja za nekoga tko treba stići na posao na vrijeme. Ipak, zbog mladih vozača, smatra da bi se ovaj problem trebao riješiti što prije kako ne bi došlo do tragedije. Naravno, također zbog činjenice da bi pružni prijelazi trebali besprijekorno raditi, to više što je riječ o jednom od novije postavljenih prijelaza u gradu.

Za ovaj problem nisu znali u GČ-u Jug 2, odakle od dopredsjednika Hrvoja Žabarovića doznajemo da osobno onuda prolazi svakoga dana, no do sada nije zamijetio kvar. Kako god, ta će gradska četvrt odmah reagirati i uputiti dopis HŽ-u Infrastruktura kako bi se ovaj očit kvar otklonio.

- Nema dugo vremena da je taj pružni prijelaz osiguran rampom i nevjerojatno je da se već dogodio kvar. Svakako ćemo odmah reagirati i nadam se da ovakvih problema više neće biti – poručio je Žabarović. M. Mihelić

(Ne)podignute rampe, vlak koji IZNENADA dođe ili ga nema...

U Osijeku, moramo se složiti, uz uobičajen oprez pri prelasku preko željezničke pruge potrebno je i dodatno “otvoriti oči”. Na primjeru pružnog prijelaza u Svačićevoj ulici uvjerili smo se da katkad vlak prolazi uz podignutu rampu, a katkad se rampa spusti, a vlaka nigdje. Najsvježiji primjer pokazuje i treću varijantu - samo jedan spušteni polubranik. Srećom, za sada je prijelaz u Svačićevoj ispravan.

GČ Jug 2 odmah će reagirati i uputiti dopis HŽ-u Infrastruktura kako bi se ovaj očit kvar otklonio

Možda ste propustili...

VELEPOSLANICE SLOVENIJE I NORVEŠKE U OSIJEKU

Dogovorene konkretne suradnje

OSIJEK SOFTWARE CITY - FRONTEND TALKS

Predavanje o temi “Optimizacije frontenda na http/2”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRAD OSTAJE BEZ TVRTKE ZA IZMJEŠTANJE VOZILA

Zbog financijskih problema,
“Pauk Osijek” prestaje s
radom i traži raskid koncesije

2

GUŽVA U POŠTI U “ŽUTOM NASELJU”

Čeka se gotovo pola sata jer je otvoren samo jedan šalter

3

22. SMOTRA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Rektor maturantima: Slušajte roditelje, ali slijedite svoje srce!

oglas