Osijek
BRUST O KAŠNJENJU ISPLATA STUDENTIMA:

Asistenti, dostavite dokumente do petog u mjesecu!
Objavljeno 1. ožujka, 2018.

“Prema dogovoru s poslodavcem, svaki peti u mjesecu dostavljam potpisanu satnicu, izvješće o radu te studentski ugovor. Prema tome, sve svoje obveze redovito i na vrijeme obavljam. Problem se javlja u onom trenutku kada je na kalendaru 27. veljače, a moja plaća za siječanj još nije došla. Kontaktirala sam Studentski servis, odakle su me uputili na Grad Osijek, kao poslodavca. Ondje mi je rečeno da će plaća biti isplaćena najkasnije 27. veljače. No dočekala sam i taj dan a da na svom računu nisam vidjela plaću”, riječi su studentice - asistentice koja radi s djetetom s poremećajem iz autističnog spektra u jednom osječkom dječjem vrtiću. Za četiri radna sata dnevno mjesečno zaradi 1600 kuna, a u zimskim mjesecima i manje, kada su djeca često bolesna. “No ni tako mali iznos ne dobijem na vrijeme”, požalila nam se.

Da za to nije kriv ni Grad, ni sama djevojka, objasnio nam je dao Davor Brust, voditelj Odsjeka za prosvjetu, tehničku kulturu, djecu i mladež, kojega je, kaže, već zvalo nekoliko asistenata s istim upitom: Kad će plaća?

“Problem je u tome što oni rijetko dostavljaju svoja izvješća o radu, satnice i ugovore do petog, eventualno šestog u mjesecu, kako sam im izričito naglasio, nego ih uglavnom dobijem tek pretkraj mjeseca, oko dvadesetog. Zbog onih neodgovornih, na koje se mora čekati, ispaštaju odgovorni koji sve na vrijeme dostave – zbog njih im svima kasni plaća. Stoga apeliram na sve asistente da do petog u mjesecu dostave sve dokumente kako bismo im plaće mogli isplatiti već desetoga u mjesecu – kaže Brust.

Nakon što Odsjek zaprimi i pregleda dokumentaciju, ističe Brust, ona se šalje Studentskom servisu, slijede uplate Grada Servisu, a zatim i Servisa studentima, što može potrajati nekoliko dana. Nakon našeg prvog razgovora provjerio sam sa Studentskim servisom jesu li plaće na putu prema računima asistenata. “Jučer je od nas uplaćeno Studentskom servisu, koji će to vrlo brzo, vjerojatno već danas, proslijediti na račune asistenata”, istaknuo je Brust. J. Pejaković

1600

kuna prosječan je mjesečni iznos koji primi asistent koji radi preko Studentskog servisa

Studentici koja se obratila Glasu Slavonije nije isplaćeno primanje za siječanj

Možda ste propustili...

10. DODJELA MIROVNE NAGRADE “KRUNOSLAV SUKIĆ”

Nagrada za životno djelo pripala Amaliji Krstanović

OSJEČKI “DOBRI DUHOVI”

Motomrazovi opet razveselili sugrađane

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRAD OSTAJE BEZ TVRTKE ZA IZMJEŠTANJE VOZILA

Zbog financijskih problema,
“Pauk Osijek” prestaje s
radom i traži raskid koncesije

2

GUŽVA U POŠTI U “ŽUTOM NASELJU”

Čeka se gotovo pola sata jer je otvoren samo jedan šalter

3

22. SMOTRA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Rektor maturantima: Slušajte roditelje, ali slijedite svoje srce!

oglas