Osijek
IZASLANSTVO HSP-A POLOŽILO VIJENAC I ZAPALILO SVIJEĆE

122. obljetnica smrti Ante Starčevića
Objavljeno 1. ožujka, 2018.

Izaslanstvo županijskog i gradskog HSP-a jučer je na Trgu Ante Starčevića položilo vijenac i zapalilo svijeće u povodu 122. obljetnice smrti dr. Ante Starčevića. Tom prilikom istaknuto je kako bi se u današnje vrijeme mnogi trebali prisjetiti poruka Oca Domovine koje i danas poručuju narodu i državi u kojem smjeru treba ići. Osudili su namjere Povjerenstva za suočavanje s prošlošću o kojima se ovih dana piše u medijima.

- Hrvatskom narodu i državi ne trebaju petokraka i antifašistički komunizam. I to su neki od razloga zašto se Hrvati iseljavaju - rekao je Drago Marković, član Predsjedništva stranke i dopredsjednik Županijske organizacije HSP-a.

Dodao je kako mnogi koriste Starčevića prema potrebi i u političke svrhe, a zapravo rade drugačije od njegovog nauka.

- Malo ljudi zna da je Otac Domovine, kada je bio saborski zastupnik, svoju zastupničku plaću dijelio sirotinji na riječkom korzu. Da smo mi i dalje na tragu njegovih učenja potvrđuje i činjenica da naš predsjednik stranke Karlo Starčević, gradonačelnik Gospića, svoju plaću daje za studentske stipendije - rekao je Marković.

Polaganju vijenaca i paljenju svijeća bio je nazočan i Ivan Miškulin, predsjednik Gradske organizacije HSP-a grada Osijeka.J.N.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SAVJETI UZ PROMJENU VREMENA

Mjerite tlak, uzimajte lijekove i živite zdravo

2

PROJEKT GČ NOVI GRAD, DOMA ZDRAVLJA I ŽUPANIJE

Sjenjak dobiva liječničku ambulantu

3

PONOVNO O PROBLEMU PIJESKA

Zbog zatrpanih riječnih korita trpi gospodarstvo

oglas