Osijek
IZASLANSTVO HSP-A POLOŽILO VIJENAC I ZAPALILO SVIJEĆE

122. obljetnica smrti Ante Starčevića
Objavljeno 1. ožujka, 2018.

Izaslanstvo županijskog i gradskog HSP-a jučer je na Trgu Ante Starčevića položilo vijenac i zapalilo svijeće u povodu 122. obljetnice smrti dr. Ante Starčevića. Tom prilikom istaknuto je kako bi se u današnje vrijeme mnogi trebali prisjetiti poruka Oca Domovine koje i danas poručuju narodu i državi u kojem smjeru treba ići. Osudili su namjere Povjerenstva za suočavanje s prošlošću o kojima se ovih dana piše u medijima.

- Hrvatskom narodu i državi ne trebaju petokraka i antifašistički komunizam. I to su neki od razloga zašto se Hrvati iseljavaju - rekao je Drago Marković, član Predsjedništva stranke i dopredsjednik Županijske organizacije HSP-a.

Dodao je kako mnogi koriste Starčevića prema potrebi i u političke svrhe, a zapravo rade drugačije od njegovog nauka.

- Malo ljudi zna da je Otac Domovine, kada je bio saborski zastupnik, svoju zastupničku plaću dijelio sirotinji na riječkom korzu. Da smo mi i dalje na tragu njegovih učenja potvrđuje i činjenica da naš predsjednik stranke Karlo Starčević, gradonačelnik Gospića, svoju plaću daje za studentske stipendije - rekao je Marković.

Polaganju vijenaca i paljenju svijeća bio je nazočan i Ivan Miškulin, predsjednik Gradske organizacije HSP-a grada Osijeka.J.N.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRAD OSTAJE BEZ TVRTKE ZA IZMJEŠTANJE VOZILA

Zbog financijskih problema,
“Pauk Osijek” prestaje s
radom i traži raskid koncesije

2

BOŽIĆNA NAGRADNA IGRA “ŽENE ZA ŽENE”

Osječke poduzetnice udružile se kako bi darivale sugrađanke

3

U NOVOUREĐENOM SAKUNTALA PARKU POJAVILI SE PRVI VANDALI

Privremene ograde za zaštitu tise opet srušene

oglas