Regija
POZIV GRADA ŽUPANJE

Mladima se nudi posao u trajanju 12 mjeseci
Objavljeno 1. ožujka, 2018.

ŽUPANJA - – Grad Županja objavio je javni poziv za iskaz interesa za korištenje potpora za zapošljavanje za stjecanje prvog radnog iskustva – pripravništvo i stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa. Upućen je nezaposlenim osobama s prebivalištem na području Županje koje su završile predidplomski, stručni studij, diplomski i specijalistički diplomski studij, bez radnog staža u zvanju za koje su se obrazovale. Sastanak sa zainteresiranim osobama održat će se u ponedjeljak, 5. ožujka, u 11 sati u gradskoj vijećnici. Razgovarat će se o utvrđivanju mogućnosti primanja pripravnika u radni odnos u punom radnom vremenu u trajanju od 12 mjeseci u gradskoj upravi te u društvima i ustanovama u gradskom vlasništvu, kao i mogućnostima stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa. Tema razgovora bit će i utvrđivanje mogućnosti pripravništva za određena zvanja i zanimanja u drugim javnim službama u nadležnosti Županije u gradu Županji te uspostavljanje kontakta s javnim službama.

- Želimo okupiti ove ciljane skupine nezaposlenih osoba radi mogućnosti rješavanja njihova prvog radnog odnosa u našem gradu - kaže gradonačelnik Županje i saborski zastupnik Davor Miličević. Maksimalno se, kao i dosadašnjih godina, trudi dati impuls zapošljavanju pripravnika i omogućiti što većem broju mladih s visokom i višom stručnom spremom stjecanje prvog radnog iskustva. Na taj će im se način, ističe Miličević, osigurati ulazak na tržište rada.

- Mladim ljudima treba pružiti priliku da ostanu raditi i živjeti u gradu jer ako mi to ne učinimo, a mladi nam odu, onda nam je uzalad sve što smo napravili oko komunalne infrastrukture - zaključuje. Apelira na sve poslodavce da pokažu solidarnost i da svi skupa pokušaju zadržati mlade koji odlaze.M.Lešić Omerović

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

26. ORAHOVAČKA ČOBANIJADA

Obitelj Hornung obranila naslov kuhara majstora

2

POST FESTUM SJEDNICE SAVJETA SLAVONIJU, BARANJU I SRIJEM

Većina se slaže kako će se domaćinstvo Savjetu isplatiti

3

OPĆINA BABINA GREDA POTIČE ZAPOŠLJAVANJE

Učenicima deficitarnih struka od 500 do 700 kuna mjesečno