Regija
ŠARENI BORAVAK

Djeca se zabavljaju i pišu domaće zadaće
Objavljeno 28. veljače, 2018.

VINKOVCI - Kreativno-edukativnu udrugu Šareni boravak, za djecu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, posjetio je gradonačelnik Ivan Bosančić.

- Kako osnovne škole ne nude uslugu produženog boravka djeci, osnovali smo Udrugu Šareni boravak, čije djelatnosti upotpunjuju redovan odgojno-obrazovni proces tako da se djeci u prostorima udruge osigurava sigurnost, stručna pomoć pri svladavanju i pojašnjavanju nastavnih sadržaja te pisanju domaće zadaće. Osmišljavaju se i provode različite kreativne i edukativne aktivnosti, a naglasak je na njihovu samostalnom radu. Dnevni boravak nudi rješenje onim roditeljima koji zbog svojih obaveza trebaju kvalitetnu opciju čuvanja djece. Djeca u dobi od 7 do 11 godina u određenoj su mjeri samostalna, ali im ipak treba nadzor i podrška, kao i pomoć u pisanju domaće zadaće. Roditelji im se često nemaju vremena posvetiti na adekvatan način, a Šareni boravak je tu da školarcima pruži kvalitetnije organizirano slobodno vrijeme i da ih nauči da na odgovoran način pristupe školskim obvezama. Željela bih naglasiti da u dogovoru s Hostelom Plus djeca imaju jedan topli obrok po pristupačnoj cijeni, tako da imamo sve uvjete za rad - rekla je Lidija Ratkić, voditeljica u Šarenom boravku.

- Želja nam je da što više djece dođe, s obzirom na to da ima prostora, a mi kao Grad to smo prošle godine, kada se sve osnivalo, podržali, kao što ćemo i ove godine - rekao je gradonačelnik Bosančić.

U boravku je trenutno desetak djece, a vrijem im je ispunjeno različitim aktivnostima, uče pisati, čitati, računati... Osim toga, sudjeluju i u različitim slobodnim aktivnostima, a to su glazbene, likovne, dramske, psihološke, zdravstvene, ekološke i mnoge druge radionice.

Gradonačelnik je donio poklone za djecu, koja su zahvalila otpjevanom pjesmom te mu poklonila likovni rad s natpisom “Vinkovci”.M. Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana