Regija
DAN GRADA I GRGUREVO

“Brda i doline” novi su turistički brend Požege
Objavljeno 28. veljače, 2018.

POŽEGA - Grad Požega i Turistička zajednica u povodu proslave Dana grada i Grgureva te obilježavanja dana kada je Požega oslobođena od Osmanlija, priredili su niz manifestacija i priredbi u ožujku. Događanja su najavili gradonačelnik Darko Puljašić i direktorica TZ-a Silvija Podoljak.

- Za Dan grada pripremili smo novi vizual “Brda i doline”, novi pristup i način obilježavanja. Moramo to i komercijalizirati te prodavati našu ponudu, surađivati sa svima koji žele da naša turistička ponuda počne doprinositi gradu i u financijskom smislu. Pozivam sve da Grgurevo dobro prezentiramo i na kraju napravimo dobar posao. Naša brda i doline mi moramo prodati gostima – istaknuo je gradonačelnik. On je prvi put najavio i naplaćivanje čaša i etuija 25 kuna.

- Posebno nam je drago što imamo priliku predstaviti mjesec sjajnih događaja u kojem slavimo Dan grada, obilježavajući 12. ožujka povijesnu bitku i oslobođenje od osmanlijske vladavine. U subotu, 10. ožujka, očekuje nas mimohod povijesnih postrojbi ulicama od 11 sati i smotra povijesnih postrojbi od 11.30 na Trgu sv. Terezije Avilske. Od 13 sati na povijesnoj lokaciji, na prostorima vinogradarske kuće obitelji Jurković, Vujnović i Bauer, uz degustaciju domaćih vina, rakija, gastrospecijaliteta, bit će i druženje uz tamburaše. Program počinje u 13 sati na svim trima lokacijama. Tu je i šetnja Požeškom gorom, udaljenom 3600 metara ili sat i pol pješačenja. Sve navedeno popratit će pucanje iz Grgurevskog topa, fotografiranje na pojedinim lokacijama i nagradna igra za posjetitelje. Sve navedeno moći ćete obići pješice, što preporučamo radi pravog doživljaja Grgureva - rekla je Podoljak.

Službena proslava Dana grada održat će se 12. ožujka polaganjem vijenaca na Groblju sv. Ilije, kod Spomen-križa hrvatskim braniteljima u 9 sati te polaganjem vijenaca na Trgu 123. brigade u 9.15. Svečana sjednica Gradskog vijeća održat će se u Gradskom kazalištu od 11 sati, na kojoj će biti dodijeljena i javna priznanja.AGM Kruna

Možda ste propustili...

MILIJUNSKA ULAGANJA NA PODRUČJU OPĆINE KNEŽEVI VINOGRADI

Nagodinu jaslice, igralište, kružni tok, kanalizacija...

U OKVIRU ADVENTA U ĐAKOVU

Otvoreno klizalište i Adventski sajam

OBITELJIMA I DJECI ZA BOŽIĆNE BLAGDANE

Grad osigurao 270 paketa

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MILIJUNSKA ULAGANJA NA PODRUČJU OPĆINE KNEŽEVI VINOGRADI

Nagodinu jaslice, igralište, kružni tok, kanalizacija...

2

DRŽAVNA ERGELA ĐAKOVO

Sedmi Božićni bal - lipicanci
“ispričali” Tajnu bijele kočije

3

SUPRUŽNICI DUJIĆ IZ ŽUPANJE OGORČENI

Do kuće mogu samo preko pruge, HŽ brani prelazak