Regija
DAN CIVILNE ZAŠTITE

Spremni i za slučaj najvećih ugroza
Objavljeno 28. veljače, 2018.

BELIŠĆE - Grad Belišće ove je godine šesti put nizom manifestacija obilježio Međunarodni dan civilne zaštite, koji je počeo svečanom sjednicom Stožera civilne zaštite Belišća. Nakon sjednice uslijedilo je postrojavanje članova postrojbe i drugih pripadnika Civilne zaštite, koje je pozdravio i čestitao im načelnik Stožera civilne zaštite Belišća Domagoj Varžić.

Varžić je naglasio da je ove godine Grad osigurao 847.000 kuna za sustav Civilne zaštite, čije mu je funkcioniranje iznimno bitno, kako bi uz odgovarajuću opremu i uvježbanost članova mogli reagirati u stanju bilo kakve ugroze na području grada.

Tijekom 2017. godine belišćanski Stožer civilne zaštite prošao je obuku u Bizovcu, u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje, a osposobljavanja će se, kao i nabava potrebne opreme, nastaviti i u ovoj godini, priopćeno je iz Grada.

U holu Gradske uprave svoj su rad i opremu prezentirali Područni ured Državne uprave za zaštitu i spašavanje, predstavnici Vatrogasne zajednice Belišća, članovi Radio kluba Belišće, službenici Odjela za prevenciju i Protueksplozijski odjel Policijske uprave osječko-baranjske, članovi Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Osijek, službenici Policijske postaje Belišće i Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo. Prezentaciju su posjetila djeca koja pohađaju vrtić Maslačak Belišće, ali i učenici OŠ Ivana Kukuljevića, kako bi se upoznali s načinom zaštite i spašavanja ljudi i imovine u slučaju katastrofe ili veće nesreće te načinom i sredstvima rada svih redovnih snaga zaštite i spašavanja.

Obilježavanje Međunarodnog dana civilne zaštite završilo je predavanjem za članove postrojbe i povjerenike Civilne zaštite.L.Aničić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana