Regija
RASPRAVA NA AKTUALNOM SATU

Igrokaz na aktualcu Gradskog vijeća Vukovara
Objavljeno 1. ožujka, 2018.

VUKOVAR - Prvo pitanje na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća Vukovara postavio je Pavao Josić, vijećnik Živog zida, koji je rekao kako ima informacije da Vodovod grada Vukovara postavlja cijevi bez certifikata koje nisu zdravstveno ispravne. O tome je razgovarao s direktorom Vodovoda koji mu je obećao kako će sve provjeriti, no nikakav odgovor nije dobio te je upitao gradonačelnika Ivana Penavu kada će dobiti dokaz da su cijevi ispravne. Penava je ustvrdio kako je Josić iskoristio društvene mreže kako bi proširio neprovjerenu informaciju i time posijao paniku među građanima.

- Direktor tvrtke je odmah angažirao sve mjerodavne da utvrde činjenično stanje i mi za takve sumnje za sada nemamo dovoljno indicija, a vi ćete morati odgovoriti zašto ste optužili ljude koji rade na projektu i izvođače radova i narušili ugled i Vodovodu i gradskoj upravi - rekao je Penava.

Direktor Vodovoda Dario Tišov naglasio je kako je utvrđeno da se sve cijevi ugrađuju sukladno natječajnoj dokumentaciji iz 2015. godine te se Josić bavi jeftinim politikantstvom i iznosi lažne informacije.

U nastavku aktualnog sata Josić se još dva puta našao na meti vladajućih s obzirom da je, odgovarajući na pitanje o turističkim pokazateljima, Penava naveo kako “ima među nama ljudi koji su silno zabrinuti za boljitak grada, međutim duguju 5.800 kuna Turističkoj zajednici za boravišnu pristojbu”.

Predsjednik Gradskog vijeća Tomislav Šota podijelio je prisutnima fotografiju objavljenu u listopadu prošle godine na Facebook stranici “Parkiram kao idiot”, na kojoj se vidi automobil parkiran na mjestu za invalide te upitao Penavu za komentar, uz riječi kako svi građani, a posebno gradski vijećnici trebaju odgovorno postupati.

- Kao što ste rekli, slika govori više od riječi i mogu se samo zapitati, ako netko ima ovakav odnos prema ranjivim skupinama, kakav tek ima prema ostalima - rekao je Penava.

Josić je novinarima naveo kako je dva puta prozvan, što mu je znak da radi dobro.

- Ustvrdili su da moj obrt duguje novac ne znajući kako sam s partnerom sklopio ugovor po kojem će me platiti u roku od 90 dana. Nisam još dobio novce pa nisam ni podmirio obvezu. Što se tiče fotografije automobila, on jest moj i parkiran je na invalidskom mjestu, no jasno se vidi kako su sva ostala mjesta prazna. Meni je ovo putokaz da nastavim u istom smjeru jer ih očito nerviram - izjavio je Josić. Dragana Korpoš

Besplatno na bazen, noćno kupanje

Biljana Gaća (SDP) upitala je gradonačelnika koliki su prihodi i realni troškovi bazena nakon godinu dana rada, no odgovoreno joj je kako će podatke dobiti na idućoj sjednici budući da ravnatelj ustanove koja upravlja bazenom treba dostaviti kompletno izvješće do 15. ožujka. Vukovarsko plivalište danas obilježava prvu godinu rada i u povodu toga ulaz će biti besplatan, a prvi će put će organizirati noćno kupanje od 20 do 24 sata, uz glazbu i svjetlosne efekte.

Možda ste propustili...

AKCIJA KOJOM JE POČELO OSLOBAĐANJE HRVATSKE

Obilježili obljetnicu “Papuka 91”

U OKVIRU ADVENTA U ĐAKOVU

Otvoreno klizalište i Adventski sajam

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

EU ZA HUMANO USMRĆENJE

Inspektor može za nehumanost kazniti na kolinju

2

MILIJUNSKA ULAGANJA NA PODRUČJU OPĆINE KNEŽEVI VINOGRADI

Nagodinu jaslice, igralište, kružni tok, kanalizacija...

3

SUPRUŽNICI DUJIĆ IZ ŽUPANJE OGORČENI

Do kuće mogu samo preko pruge, HŽ brani prelazak