Ekonomija
25. OSJEČKI PROLJETNI I 19. OBRTNIČKI SAJAM

Vukašinović: Želimo biti posrednik između izlagača i posjetitelja
Objavljeno 1. ožujka, 2018.
Očekuje se minimalno 180 izlagača, za koje su osigurani svi sajamski uvjeti

Prva ovogodišnja sajamska priredba u Osijeku, 25. Osječki proljetni sajam i 19. Obrtnički sajam, održat će se od petka do nedjelje (od 2. do 4. ožujka) na sajamskom prostoru Pampas. Tom prigodom jučer je održana najavna konferencija za medije na kojoj je predstavljen sajamski program.

Alen Vukašinović, direktor Osječkog sajma, tvrtke organizatora, najavljuje tradicionalno izlagače okrenute poljoprivredi, prehrani i, naravno, širokoj potrošnji.

- Očekujemo minimalno 180 izlagača, za koje ćemo osigurati priželjkivane sajamske uvjete. I ovom prigodom želimo biti dobar posrednik između poduzetnika i kupca - kaže u uvodu Vukašinović.

Ne skriva da su snijeg i niske temperature omele dio vanjskih izlagača u namjeri nastupa, no osim toga sve će biti spremno za sajmovanje.

Svih 25 godina HGK - Županijska komora Osijek vjeran je partner sajmu, a ove godine pod njezinom paskom na 216 kvadratnih metara izlagat će 36 tvrtki.

- Sajam nije samo lokacija, u petak smo u prostorima Županijske komore Osijek domaćini trima različitim događanjima - dvjema radionicama te dolasku gospodarske delegacije iz slovačke Nitre. Svi gosti izrazili su želju da po završetku svojih programa pođu na obilazak osječkog sajma - otkriva Zoran Kovačević, predsjednik HGK - ŽK Osijek.

I obrtnici još jednom spremno dočekuju izdanje svoga 19. sajma.

Darko Knežević, predsjednik Obrtničke komore Osječko-baranjske županije i potpredsjednik HOK-a, podsjeća kako uz suradnju s Osječko-baranjskom županijom subvencioniraju troškove izlagačkog nastupa svojih članica. Na 210 četvornih metara izložbenog prostora predstavit će se 23 obrtnika.

- Zaustavljen je trend pada broja obrta, došlo je nešto sretnije vrijeme i otvaraju se novi obrti. Ovo je prigoda za njihovo predstavljanje tržištu - kaže Knežević.

Naposljetku, redovni pokrovitelji sajma su i Osječko-baranjska županija i Grad Osijek.

Silva Wendling, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu OBŽ-a, podsjeća kako s današnjim danom (1. ožujka) Županija objavljuje javni poziv za potpore poljoprivrednicima, a jedna od mjera je i potpora za izlaganje na sajmovima.

I Anamarija Matić-Kardoš, v.d. pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Osijeka, najavljuje kako su za ovu godinu u gradskom proračunu osigurana 1,3 milijuna kuna za poticanja poduzetništva.

- Riječ je o ukupno sedam mjera, jedna od njih je i mjera za nastupe na sajmovima. Prvi poziv je također otvoren početkom ožujka - kaže Matić-Kardoš.

Svečanost otvorenja 25. Osječkog proljetnog sajma i 19. Obrtničkog sajma je sutra (petak, 2. ožujka) u 11 sati.

Sajam će otvoriti Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede u Vladi RH. Sajam se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Dario KUŠTRO
SAVJETODAVNI TIMOVI

Vukašinović najavljuje kako će sajam biti prigoda da se poduzetnike, posebice one početnike, dodatno educira o sajamskim nastupima. “Na sajmu ćemo imati timove stručnjaka s područja prodaje koji će obilaziti izlagače i u neformalnom razgovoru dati im savjete kako još bolje oplemeniti svoj nastup”, kaže Vukašinović.

Od 10 do 19 sati radno je vrijeme Sajma, a ulazak i parkiranje su besplatni

Možda ste propustili...

OPEC+ PLANIRA SMANJITI PROIZVODNJU

Manje nafte radi stabilizacije cijena

JEFTINIJA BILJNA ULJA, ŽITARICE I MLIJEČNI PROIZVODI, SKUPLJI ŠEĆER I MESO

Cijene hrane na najnižoj razini u dvije godine

PET ŽUPANIJSKIH TURISTIČKIH ZAJEDNICA U KLASTERU SLAVONIJA

Novi vizualni identitet i slogan: Nema joj ravne

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SVJETSKI DAN ZAŠTITE OKOLIŠA

Pola je stoljeća zagovaranja okolišne politke

2

Kraj preuzimanja Credit Suissea

3

PLASTIKA DOMINIRA U UKUPNOM OTPADU

Koristi se 500 milijardi vrećica