Crna kronika
STRAVA U SLAVONIJI

Dobio 6 godina zatvora jer je mjesecima silovao pastorku
Objavljeno 1. ožujka, 2018.
Djevojčicu je monstrum silovao svake druge noći, a iz zatvora joj je poslao pismo u školu

Muškarac iz Slavonije u utorak je nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora jer je mjesecima silovao 14-godišnju pastorku gotovo svake druge noći u obiteljskoj kući, za vrijeme dok su ukućani spavali. Međutim, monstrumu iz Slavonije to nije bilo dovoljno, pa je s djevojčicom imao seksualne odnose i vikendom jednom mjesečno u njegovoj kući, u koju bi je odvodio.

Tužitelji smatraju da se sve događalo mjesecima, i to od proljeća 2016. do siječnja 2017. godine.

Slavonac se još prije nepravomoćne presude preko branitelja žalio Vrhovnom sudu na odluku prvostupanjskog Županijskog suda zato što mu je produžen istražni zatvor u kojem se nalazi od uhićenja, 21. kolovoza prošle godine. Međutim, drugostupanjski sud smatra da je odluka nižeg suda opravdana zbog njegova ponašanja nakon uhićenja koje pokazuje upornost i veliku kriminalnu volju.

- Kada se te okolnosti povežu s činjenicom da je optuženik u tijeku boravka u istražnom zatvoru pokušao stupiti u kontakt sa žrtvom, na što upućuje i posljednje pismo koje je poslao žrtvi preko osnovne škole koju ona pohađa, tada je sasvim očito da postoji neposredna i konkretna opasnost od ponavljanja djela na koju je potrebno reagirati istražnim zatvorom - navodi se između ostaloga u rješenju Vrhovnog suda.

Sud dodaje da opasnost od ponavljanja djela postoji unatoč njegovim tvrdnjama da je neosuđivana osoba, da je prestao seksualno zlostavljati pastorku sedam mjeseci prije uhićenja, da se prije uhićenja i odselio, da više ne postoji nikakva bliskost ni povezanost sa žrtvom i njezinom majkom, kao i da je prekršajni sud odredio zabranu približavanja i kontaktiranja s obitelji žrtve. Uz to žalio se drugostupanjskom sudu da će daljnjim boravkom u istražnom zatvoru izgubiti posao i ostati bez ikakvih prihoda.

Nikakve žalbe nisu mu uvažene te je Vrhovni sud odlučio da je Županijski sud potpuno pravilno odlučio da ostane iza rešetaka i dalje.

Sandra LACIĆ
SPOLNO ZLOSTAVLJANJE I ISKORIŠTAVANJE DJETETA

Slavonca se optužnicom tereti za teško kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta. Prema Kaznenom zakonu, ako je djelo, između ostaloga, počinjeno nad posebno ranjivim djetetom ili je počinjeno od bliske osobe ili osobe s kojom dijete živi u zajedničkom kućanstvu, predviđena je kazna zatvora u trajanju od najmanje pet godina.

odluka suda

I DALJE OSTAJE U ISTRAŽNOM ZATVORU

Možda ste propustili...

PUKOM SREĆOM NIJE BILO OZLIJEĐENIH OSOBA

Nalet vlaka na traktor kod Županje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OSIJEK

Prijava direktoru zbog pranja novca

2

OPASAN NALAZ NA GROBLJU U BOROVU

U grobnici pronađeni eksploziv, mine, streljivo

3

PUKOM SREĆOM NIJE BILO OZLIJEĐENIH OSOBA

Nalet vlaka na traktor kod Županje