Crna kronika
IDE U ZATVOR I NA LIJEČENJE

Napala muža nožem pa ga gušila psećom uzicom
Objavljeno 1. ožujka, 2018.

Na godinu dana zatvora i još godinu na uvjetnoj slobodi, uz obvezno psihijatrijsko liječenje, nepravomoćno je osuđena 40-godišnjakinja koja je u travnju 2016. u bračnoj svađi supruga prvo ubola nožem, a zatim ga pokušala i ugušiti uzicom za psa. Kaznu ispod zakonskog minimuma zagrebački Županijski sud donio je u srijedu vodeći računa o nizu olakotnih okolnosti, od toga da je osuđena majka do činjenice da je supruga pokušala ubiti u neubrojivom stanju.

U optužnici iz listopada 2016. tužiteljstvo je navelo da je okrivljena tijekom obiteljske svađe supruga prvo udarila šakom u lice ispod lijevog oka, a zatim se popela na prvi kat kuće i, u namjeri da ga usmrti, ušla u spavaću sobu s kuhinjskim nožem u ruci, prijeteći da će ga ubiti. Nakon što ju je suprug uhvatio za ruku u kojoj je držala nož, ugrizla ga je, a kada joj ga je oduzeo i bacio na krevet, žena je ponovno uzela nož i supruga ubola u prsa. U podrobnom opisu nesvakidašnje obiteljske svađe tužiteljstvo je isticalo i da je optužena "ustrajala u cilju da usmrti supruga", pa mu je u trenutku kada je pokušao pobjeći iz kuće "oko vrata prebacila povodac za vođenje psa s metalnim dijelom i objesila se na njega svom težinom kako bi ga na taj način ugušila".

U tome nije uspjela jer joj je ranjeni suprug pružao otpor te je uspio pobjeći u susjedno dvorište gdje se sakrio do dolaska policije i hitne pomoći. Tužiteljstvo je isticalo i da je žena u međuvremenu ušla u automobil i polaganom vožnjom krenula tražiti supruga "kako bi dovršila svoju nakanu".H

Kazna je ispod zakonskog minimuma

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TRAGEDIJA NA ČEPINSKOJ CESTI U OSIJEKU

Pješakinja smrtno stradala u naletu auta blizu kuće

2

SMRT U PROMETU

Ni ovaj vikend nije mogao bez mrtvih na cesti

3

INTERVENCIJA OSJEČKIH PROFESIONALNIH VATROGASACA

U stanu pronašli preminulu osobu