Crna kronika
IDE U ZATVOR I NA LIJEČENJE

Napala muža nožem pa ga gušila psećom uzicom
Objavljeno 1. ožujka, 2018.

Na godinu dana zatvora i još godinu na uvjetnoj slobodi, uz obvezno psihijatrijsko liječenje, nepravomoćno je osuđena 40-godišnjakinja koja je u travnju 2016. u bračnoj svađi supruga prvo ubola nožem, a zatim ga pokušala i ugušiti uzicom za psa. Kaznu ispod zakonskog minimuma zagrebački Županijski sud donio je u srijedu vodeći računa o nizu olakotnih okolnosti, od toga da je osuđena majka do činjenice da je supruga pokušala ubiti u neubrojivom stanju.

U optužnici iz listopada 2016. tužiteljstvo je navelo da je okrivljena tijekom obiteljske svađe supruga prvo udarila šakom u lice ispod lijevog oka, a zatim se popela na prvi kat kuće i, u namjeri da ga usmrti, ušla u spavaću sobu s kuhinjskim nožem u ruci, prijeteći da će ga ubiti. Nakon što ju je suprug uhvatio za ruku u kojoj je držala nož, ugrizla ga je, a kada joj ga je oduzeo i bacio na krevet, žena je ponovno uzela nož i supruga ubola u prsa. U podrobnom opisu nesvakidašnje obiteljske svađe tužiteljstvo je isticalo i da je optužena "ustrajala u cilju da usmrti supruga", pa mu je u trenutku kada je pokušao pobjeći iz kuće "oko vrata prebacila povodac za vođenje psa s metalnim dijelom i objesila se na njega svom težinom kako bi ga na taj način ugušila".

U tome nije uspjela jer joj je ranjeni suprug pružao otpor te je uspio pobjeći u susjedno dvorište gdje se sakrio do dolaska policije i hitne pomoći. Tužiteljstvo je isticalo i da je žena u međuvremenu ušla u automobil i polaganom vožnjom krenula tražiti supruga "kako bi dovršila svoju nakanu".H

Kazna je ispod zakonskog minimuma

Možda ste propustili...

TRAGIČNA PROMETNA NESREĆA KOD ZAPREŠIĆA

Poginuo zabivši se autom pod kamion

PRIJAVLJEN 60-GODIŠNJAK

Pijan autom sletio u kanal