Dome slatki dome
SAVJET

Dobro organizirana smočnica ili ormar
Objavljeno 1. ožujka, 2018.

Zaslužujete organiziranu smočnicu, a u tome će vam pomoći opisani koraci. Naravno, svaka je smočnica drukčija, stoga te korake prilagodite svojim potrebama. Ako nemate pravu smočnicu, ove iste savjete primijenite za organizaciju ormarića ili polica koji je zamjenjuju.

1. ISPLANIRAJTE

Prije nego što počnete, pobrinite se da imate dovoljno kutija, većih posuda za više stvari i plastičnih posuda za hranu s hermetičkim poklopcima. Vidjet ćete, pokazat će se vrlo korisnim, no želite li početi i bez toga, možete samo na kuhinjskom stolu razvrstati hranu.

2. PRIPREMITE

Rasporedite prazne kante, košare i posude na kuhinjski stol, ili samo raščistite površinu kako biste dobili mjesto za nove stvari.

3. RAŠČISTITE

Izvadite sve iz smočnice. Provjerite rokove trajanja i bacite proizvode kojima je rok istekao, kao i otvorena pakiranja onih proizvoda koje nikada ne koristite bez obzira na rok. Neotvorena pakiranja proizvoda koje ne koristite možete donirati socijalnoj samoposluzi.

4. ORGANIZIRAJTE

Slične prizvode stavite u košare na stolu (ili ih, ako ne koristite košare, složite po kategorijama). Smočnica će izgledati lijepo i uredno složite li hranu u veće plastične posude. Svaka obitelj imat će svoje kategorije, a mogle bi uključivati ove: škola, doručak, tjestenina, kotači, umaci, kruh, grickalice, prilozi i tako dalje. Također, vrećice i kutije u kojima su pakirani suhi proizvodi možete isprazniti u prozirne plastične posude ili staklenke.

5. OČISTITE

Kada ste sve razvrstali u kategorije, obrišite smočnicu, pometite pod i prebrišite ga vlažnom krpom. Neka bude lijepa i čista prije nego što sve vratite natrag.

6. OZNAČITE

Na svaku posudu i košaru stavite naljepnicu. Također, kartončić s nazivom možete objesiti na veće posude i košare ili sprijeda na policu na kojoj stoje.

7. SLOŽITE

Sve uredno organizirane kutije i posude stavite na njihova mjesta. Uživajte u svojoj praktičnoj i organiziranoj smočnici!

 

Iz knjige: “Dobro organiziran dom, knjiga korisnih savjeta” u izdanju Školske knjige

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ORNITOLOŠKO PRVENSTVO U POREČU

Dražen Dokletal najuspješniji osječki izlagač

2

PRIČA O KREVETU

Drveni stilski krevet je vječan

3

USKLAĐIVANJE BOJA S JELIMA

Kako božićnu večeru učiniti još intimnijom?