Dome slatki dome
KINOLOŠKO DRUŠTVO ČEPIN

Ujesen proslava 25. obljetnice
Objavljeno 1. ožujka, 2018.

Kinološko društvo Čepin obilježava ove godine 25. obljetnicu osnutka. Iako okuplja samo 44 člana, svake godine redovito održava tečajeve školovanja pasa za odrasle pse i tečaj za odgoj štenadi i školu za mlade pse.

- Ovakvom podjelom tečaja na štenad, mlade i zrele pse vlasnicima pasa omogućeno je da odgoje pse bez pogrešnih navika, vlasnici zrelih pasa mogu dalje nastupati po nacionalnim i IPO programima. Zainteresiranim polaznicima omogućeno je polaganje ispita u organizaciji društva. Krajem rujna uspješno je organizirana 5. regionalna utakmica, a naš član Kruno Zeman s velikim pudlom Remom sudjelovao je na međunarodnoj utakmici u Vinkovcima po Upr1 programu i osvojio prvo mjesto. Također je sudjelovao i na Državnom prvenstvu u radu sportskih pasa i osvojio prvo mjesto po Upr1 programu. Završetak radne kinološke godine pripao je novoj sportskoj aktivnost za KD Čepin. Naime, održan je prvi put na našem poligonu međunarodni trening za stafordske terijere i pse tipa bul. Trening je bio jako dobro posjećen, s više od dvadeset pasa, a druženje je nastavljeno uz prigodan domjenak - kaže Josip Novak, tajnik Društva.

Sam je poligon, zahvljujući Zoranu Gotiću, koji je idejni projektant, sponzor i izvođač radova, napravljen s preprekom za skok u dalj, skok u vis, preskok, penjanje u vis i sprava za vuču tereta.

Početkom ožujka počinje proljetna obuka mladih i zrelih pasa. KD Čepin je za 2018. godinu dobio smotru pasa i uzgojni pregled koji će se održati 25. ožujka.

Već početkom travnja krenuo bi tečaj za štenad, a tijekom mjeseca planiran je trening i druženje s kolegama kinolozima iz Republike Srbije. U svibnju će se održati natjecanje staforda i pasa tipa bul u organizaciji Zorana Gotića, a planira se održati i ispit u radu, saznajemo od predsjednika Društva, Darija Bakše, dr. vet. med. J.Kn.

Počinje tečaj

KD Čepin u subotu, 3. ožujka, u 17 sati na poligonu kraj vodotornja počinje tečaj školovanja pasa. Program obuhvaća odgoj štenadi, školovanje mladih pasa, školovanje zrelih pasa po nacionalnim programima i internacionalnim programima športske radne kinologije, socijalizaciju za opasne pse. U toku školovanja pomaže se vlasnicima ispravljati negativne navike u odgoju i socijalizaciji. Pristupiti mogu svi psi starosti od tri mjeseca do četiri godine s rodovnicom ili bez nje. Sve dodatne informacije mogu se dobiti od Josipa Novaka (098 170 66 21 ili 381 676) ili Zorana Gotića (091 512 69 52).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BLAGDANSKO UKRAŠAVANJE

Pretvorite dom u posebno mjesto ugode i obilja

2

MALE IDEJE ZA NAJLJEPŠE DANE

Darove ukrašavamo ljubavlju!

3

PRAVILA POSLOVNOG DARIVANJA

Obavezno priložite čestitku