Sport
MIRAN ANDROŠ:

Ako zatreba, spreman sam uskočiti u igru
Objavljeno 28. veljače, 2018.

U vinkovačkom premijerligašu Spačvi Vinkovci procijenili su da bi utakmicu u Karlovcu mogli dobiti ako svi budu na sto posto i maksimalno agresivni tijekom svih 60 minuta. Kako bi momčad bila psihološki stabilnija, trenirku je pomoćnog trenera Miran Androš zamijenio dresom igrača. U oba su slučaja u klubu pogodili, ostvarena je pobjeda, a dečki su hrabro odigrali svih 60 minuta, premda nije bilo lako što nam potvrđuje pomoćni trener i dojučerašnji kapetan Miran Androš, koji je opisao tijek susreta u Karlovcu:

- Bilo je zaista napeto tijekom cijele utakmice, a pogotovo pred kraj kada je domaćin od minus četiri došao samo na gol zaostatka. Bilo je 22:26, a na kraju je bilo samo 26:27 za nas. Ne bih iznosio neke detalje koji su se tamo dogodili, a nisu išli u korist nama, nego domaćinu. Na kraju, pobjeda je najvažnija i ostvaren je iskorak prema Ligi za prvaka.

Svoj je povratak u zapisnik Androš objasnio:

- Imamo problem s Božićem, ali i s Marinom Jurićem, stoga sam se stavio na dispoziciju. Bit ću tu ako zatreba i u sljedećim utakmicama, ali siguran sam da ni ovdje neću morati pomagati. Dečki su zaista spremni odraditi maksimalno svaku utakmicu.

Do kraja prvog dijela sezone ostalo je još tri kola, a u sljedećem susretu Vinkovčani dočekuju na svojem parketu Goricu iz Velike Gorice. To je utakmica koja bi definitivno mogla riješiti dvojbe oko plasmana Spačve u Ligu za prvaka. S dva nova boda, to bi definitivno bilo i teoretski ostvareno. Stoga, imperativ je pobjede pred igračima Spačve Vinkovci.

- Igrači su “našpanovani” do maksimuma. Uvjeren sam da im dodatna motivacija nije potrebna, sve su to mladi igrači željni dokazivanja i siguran sam da će na parketu dati svoj maksimum. Istina da bi pobjedom ostvarili taj ulazak u Ligu za prvaka, ali na tome nećemo stati, nego želimo pobjede i u ostale dvije utakmice pa s njima možda završimo prvi dio sezone na drugom mjestu. U ovoj utakmici posebno smo ozbiljni pred našom publikom jer nam je želja da zajedno proslavimo ulazak u Ligu prvaka - zaključio je Miran Androš. A. Grgić

Najčitanije iz rubrike