Sport
NAJBOLJI SPORTAŠI POŽEGE

Furić i Soldo
Objavljeno 28. veljače, 2018.

U Gradskom kazalištu Požega održana je svečana sjednica Skupštine Požeškog sportskog saveza u sklopu koje su proglašeni najbolji sportaši, sportašice, klubovi i treneri u 2017. godini po izboru Izvršnog odbora Požeškog sportskog saveza, a nakon prijedloga klubova članica Saveza. Prije početka svečane dodjele održana je minuta šutnje za sve preminule sportaše, a nakon toga sportašima i svim nazočnim gostima obratio se predsjednik Saveza Nino Abramović, a nakon kojeg se nazočnima obratio i sve ih pozdravio u kratkom govoru požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

Za najboljeg sportaša izabran je Antonio Furić (Fitness klub Play), a najbolja sportašica Kristina Soldo (Ženski košarkaški klub Plamen Požega) čiji je klub ŽKK Plamen Požega ponovno izabran za najbolju žensku sportsku udrugu. U muškoj konkurenciji prvo mjesto je pripalo Fitness klubu Play. Za najbolje trenere u 2017. godini izabrani su Hrvoje Raguž (Fitness klub Play), Karlo Janček (Ženski odbojkaški klub Vallis Aurea) i Robert Međugorac (Powerlifting klub Body Art). Za najbolje u veteranskoj konkurenciji izabrani su Krešimir Pavelić (Moto klub Požega Promet) i Krešimir Pavičić (Brdsko biciklistički klub Požega). Također je dodijeljen tradicionalni Trofej Požeškog sportskog saveza za 2017. godinu. Među udrugama Trofej je dobilo Športsko ribolovno društvo Požega, a pojedinačni trofej posthumno je dobila Martina Tokić, dugogodišnja rukometašica i djelatnica Požeškog sportskog saveza. Priznanje od gradonačelnika Darka Puljašića primili su Martinini sinovi, blizanci Lovro i Niko, koji su dobili veliki pljesak nazočnih. Na proglašenju također su nagrađeni perspektivni sportaši, najbolji kadeti, kadetkinje, juniori i juniorke, kao i najbolji sportaši i udruge s invaliditetom.

Laureatima su priznanja dodijelili, osim gradonačelnika Puljašića, zamjenik gradonačelnika Mario Pilon, predsjednik Saveza Nino Abramović, dopredsjednik Tomislav Čabraja, te članovi Izvršnog odbora Igor Krizmanić i Dinko Zima.

Za glazbeni dio programa bili su zaduženi učenici Glazbene škole Požega, a program je vodio Slavenko Čuljak, novinar Radia Vallis Aurea. U ime nagrađenih sportaša na priznanjima je zahvalio Boro Marković, predsjednik Športskog ribolovnog društva Požega. AGM Kruna

Za najbolje trenere u 2017. izabrani su Hrvoje Raguž, Karlo Janček i Robert Međugorac

Možda ste propustili...

SVJETSKO PLIVAČKO PRVENSTVO U MALIM BAZENIMA

Dva nova rekorda, Sever bez polufinala

KARATE PH U KATAMA ZA MLAĐE UZRASTE

Zlatni muški kata tim Essekera

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana