Crna kronika
PROMETNA NESREĆA U SREDNJEM SELU

U sudaru auta i autobusa teže ozlijeđene tri osobe
Objavljeno 27. veljače, 2018.

KUZMICA

Tri su osobe ozlijeđene u sudaru automobila i autobusa u utorak, oko 5.40 sati, u mjestu Srednje Selo, na širem požeškom području. Seat Cordoba kretala se iz smjera Pleternice i iz neutvrđenih razloga udarila u autobus koji je dolazio iz suprotnog smjera. Prema svemu sudeći, na snijegom pokrivenom kolniku, vozač je u jednom trenutku izgubio kontrolu nad upravljačem Cordobe, nakon čega je vozilo “zaplesalo” po cesti te je bočnom stranom udario u prednji lijevi dio autobusa. Nakon toga Cordoba se još jednom okrenulo na kolniku i ponovno udarila u zadnji lijevi dio autobusa, da bi na kraju završila u kanalu uz desni rub kolnika.

Troje ozlijeđenih koji su se nalazili u Seat Cordobi prevezeni su u požešku bolnicu, a u pomoć su pozvani vatrogasci koji su morali rezati lim da bi ozlijeđene izvukli iz automobila. Glavna cesta kroz Srednje Selo za vrijeme intervencije vatrogasaca i ekipe Hitne pomoći te očevida policije bila je zatvorena za promet. Druga vozila policajci su preusmjeravali na obilazne putove.

U samo 12 sati na prometnicama Požeštine ozlijeđeno je osam osoba. Iz policije zato upozoravaju vozače na veliki oprez, jer i najmanja pogreška u ovako teškim uvjetima na kolnicima, sudionike u prometu može stajati života.

Četiri osobe prevezene su u bolnicu i nakon prometne nesreće koja se dogodila u ponedjeljak oko 15 sati u Komorici, na pleterničkom području. Nesreća se dogodila kada 48-godišnja vozačica Volkswagena, novogradiških registracija, zbog neprilagođene brzine nije uspjela zaustaviti svoje vozilo te je došlo do naleta prednjim dijelom njezinog vozila na stražnji dio Audija, požeških registracija, kojim je upravljala 38-godišnjakinja i skrećući udesno smanjila brzinu kretanja.

Tijekom ponedjeljka na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodio se i jedan bijeg s mjesta prometne nesreće u Pakracu. Ova nesreća dogodila se zbog nepropisnog uključivanja u promet, nastala je materijalna šteta, a odbjeglog vozača pronašli su kasnije policajci.

Uz navedeno, dogodile su se još četiri prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu, i to u Završju, Pleternici, Pakracu i Požegi, a pogreške koje su im prethodile bile su nepoštivanje prednosti prolaska u dvije, te nepropisno pretjecanje i neprilagođena brzina koje su prethodile događanju po jedne prometne nesreće.

AGM KRUNA/Sandra LACIĆ
POLICIJA UPOZORAVA VOZAČE

Goran Matijević iz Policijske uprave požeško-slavonske pozvao je vozače na oprez.

- S obzirom na snježne padaline, smanjenju vidljivost i pad temperature, upozoravamo sudionike da je upravljanje vozilima pod takvim uvjetima otežano i potreban je dodatni oprez zbog povećane opasnosti od prometnih nesreća, što potvrđuju događaji od ponedjeljka - upozorio je Matijević.

oprez

UVJETI NA KOLNICIMA SU TEŠKI

Možda ste propustili...

PROMETNE NESREĆE U POŽEGI

Na 8-godišnjakinju naletio auto

ISTRČALA NA CESTU SA SLADOLEDOM U RUCI...

Petogodišnju djevojčicu na cesti udario auto

U VUKOVARSKO-SRIJEMSKOJ ŽUPANIJI

Vatra progutala mlade šume