Osijek
ISKUSTVA MAGISTARA PROMOVIRANIH 16. VELJAČE

Preporučujemo studij, nakon njega ne morate napuštati Osijek
Objavljeno 28. veljače, 2018.

JOSIP KEDVEŠ završio je studij matematike, smjer matematika i računarstvo. Zaposlen je u IT tvrtki Span u Osijeku na poziciji razvojnog inženjera u timu za infrastrukturna rješenja, gdje većinu vremena provodi razvijajući softverska rješenja za korisnike diljem svijeta. Do stalnog ga je zaposlenja dovela stručna praksa. - Budućim studentima poručujem da se ne plaše studija matematike, štoviše, preporučujem ga svim zainteresiranima za STEM područje. Posebno ističem studij matematike i računarstva koji će ih osposobiti za prvi posao u IT sektoru, zbog kojega se ne mora napuštati Osijek - kaže Kedveš.

UNA RADOJIČIĆ završila je studij matematike, smjer financijska matematika i statistika, s najvećim prosjekom ocjena u generaciji. Trenutačno pohađa doktorski studij i zaposlena je kao asistent na Odjelu za matematiku. Studiranje ju je, kaže, izvrsno pripremilo za posao, a studij je, ističe, ispunio sva njezina očekivanja.

TAJANA NOVAK završila je isti studij kao i Una i trenutno je zaposlena kao mlađi poslovni analitičar grupe u tvrtki Addiko Bank d.d. u Zagrebu. Jedan od poslova kojim se bavi odnosi se na proučavanje i razvijanje modela koji bi trebali uvelike poboljšati poslovanje s klijentima. Njezina je karijera u banci započela studentskim radom na projektu, kada joj je ponuđen stalni posao čim diplomira. J. Pejaković

MARTINA DORIĆ završila je studij kao i njezine kolegice Una i Tajana. Radi kao analitičar financijskih podataka u tvrtki ABBA d.o.o. u Bilju, koja se bavi razvojem softvera za banke. - Tijekom studija razvila sam matematičke i računalne vještine, naučila različite pristupe rješavanju problema, stekla analitičan način razmišljanja, a te se vještine prepoznaju i cijene na tržištu rada. Studij matematike preporučila bih maturantima s matematičkim i računalnim sklonostima jer se traže u IT tvrtkama poput ABBA-e - kaže Dorić.

Možda ste propustili...

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike