Osijek
ISKUSTVA MAGISTARA PROMOVIRANIH 16. VELJAČE

Preporučujemo studij, nakon njega ne morate napuštati Osijek
Objavljeno 28. veljače, 2018.

JOSIP KEDVEŠ završio je studij matematike, smjer matematika i računarstvo. Zaposlen je u IT tvrtki Span u Osijeku na poziciji razvojnog inženjera u timu za infrastrukturna rješenja, gdje većinu vremena provodi razvijajući softverska rješenja za korisnike diljem svijeta. Do stalnog ga je zaposlenja dovela stručna praksa. - Budućim studentima poručujem da se ne plaše studija matematike, štoviše, preporučujem ga svim zainteresiranima za STEM područje. Posebno ističem studij matematike i računarstva koji će ih osposobiti za prvi posao u IT sektoru, zbog kojega se ne mora napuštati Osijek - kaže Kedveš.

UNA RADOJIČIĆ završila je studij matematike, smjer financijska matematika i statistika, s najvećim prosjekom ocjena u generaciji. Trenutačno pohađa doktorski studij i zaposlena je kao asistent na Odjelu za matematiku. Studiranje ju je, kaže, izvrsno pripremilo za posao, a studij je, ističe, ispunio sva njezina očekivanja.

TAJANA NOVAK završila je isti studij kao i Una i trenutno je zaposlena kao mlađi poslovni analitičar grupe u tvrtki Addiko Bank d.d. u Zagrebu. Jedan od poslova kojim se bavi odnosi se na proučavanje i razvijanje modela koji bi trebali uvelike poboljšati poslovanje s klijentima. Njezina je karijera u banci započela studentskim radom na projektu, kada joj je ponuđen stalni posao čim diplomira. J. Pejaković

MARTINA DORIĆ završila je studij kao i njezine kolegice Una i Tajana. Radi kao analitičar financijskih podataka u tvrtki ABBA d.o.o. u Bilju, koja se bavi razvojem softvera za banke. - Tijekom studija razvila sam matematičke i računalne vještine, naučila različite pristupe rješavanju problema, stekla analitičan način razmišljanja, a te se vještine prepoznaju i cijene na tržištu rada. Studij matematike preporučila bih maturantima s matematičkim i računalnim sklonostima jer se traže u IT tvrtkama poput ABBA-e - kaže Dorić.

Možda ste propustili...

OD 22. DO 25. LIPNJA KRAJ ZDENCA

Prvi “Panonski folklorni festival”

GDJE ĆE LJETOVATI OSJEČKI POLITIČARI?

Predsjednik Županijske skupštine ide na medeni mjesec

EKONOMSKA SREDNJA ŠKOLA

60. godišnjica mature

Najčitanije iz rubrike
oglas