Osijek
ČIŠĆENJEM SNIJEGA MOŽE SE ZARADITI, ALI I UČINITI DOBRO DJELO

GPP platio studente, a besplatno čiste nezaposleni Denis i mladež HDZ-a
Objavljeno 28. veljače, 2018.

Kao i prošlih godina, s prvim znacima znatnijih snježnih padalina na ulicama Osijeka, na web-stranicama Studentskog servisa mogu se pronaći ponude za poslove čišćenja snijega, kako kod privatnih poslodavaca, tako i kod javnih poduzeća. Upravo je jučer, već u jutarnjim satima, tako osvanula nekolicina oglasa u kojima su se hitno tražili studenti na području Osijeka kojima bi poslodavci osiguravali potrebnu opremu (lopate i metle), dok bi im satnica rada iznosila 25 do 30 kuna. Prema svemu sudeći, odaziv studenata na te oglase bio je vrlo dobar, a to nam je potvrdio i Zoran Tanasić, voditelj Službe za prugu i građevinske poslove GPP-a.

- Hitno nam je već ujutro trebalo nekoliko studenata, a drago nam je što smo ih čak četvoricu uspjeli dobiti za manje od pola sata. Naime, bilo je potrebno očistiti tramvajska i autobusna stajališta koja koristi GPP, a svi su se studenti vrlo brzo snašli, jer su radili u kombinaciji s našim zaposlenicima - objasnio je Tanasić, svjestan da je veljača studentima nezgodno vrijeme za rad zbog ispitnih rokova.

No, po društvenim mrežama jučer se moglo pronaći i nekoliko oglasa za besplatno čišćenje snijega, a najistaknutiji je zasigurno onaj Denisa Đapića, 31-godišnjeg keramičara koji je tijekom prijepodneva očistio prilaze nekolicini osječkih umirovljenika.

- Trenutačno sam nezaposlen, pa mi nije bilo u redu sjediti kod kuće dok je drugima potrebna pomoć. Tako sam još u ponedjeljak svoj “oglas” objavio na društvenim mrežama i dobio znatan broj odaziva, pa sam odmah ujutro sjeo na bicikl i otišao čistiti snijeg gdje god je bilo potrebno - rekao nam je Denis.

Uz Denisa, kojega svi potrebiti mogu dobiti na telefonski broj 097 721 8828, usluge besplatnog čišćenja snijega nudi i mladež HDZ-a, čiji će članovi, sve dok postoji potreba, raščišćavati prilaze starima i nemoćnima koji im se mogu javiti na broj 091 141 5765. M. Mandić

Možda ste propustili...

MEDNI DAN U OŠ IVANA FILIPOVIĆA

Svaki prvašić dobio staklenku meda

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRAD OSTAJE BEZ TVRTKE ZA IZMJEŠTANJE VOZILA

Zbog financijskih problema,
“Pauk Osijek” prestaje s
radom i traži raskid koncesije

2

GUŽVA U POŠTI U “ŽUTOM NASELJU”

Čeka se gotovo pola sata jer je otvoren samo jedan šalter

3

22. SMOTRA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Rektor maturantima: Slušajte roditelje, ali slijedite svoje srce!

oglas