Osijek
KINEMATOGRAFI OSMIŠLJAVAJU ZANIMLJIVE PROGRAME

Od Nikole Đurička do oskarovskih kandidata
Objavljeno 28. veljače, 2018.

Kino Urania lani je proslavilo 105. obljetnicu djelovanja, no kako ne bi sve ostalo samo na povijesti, aktivna četveročlana ekipa Kinematografa Osijek nastavlja osmišljavati atraktivne filmske, kazališne i glazbene programe. Nakon vrlo sadržajne veljače, ožujak donosi još zanimljiviji program.

Prije svega, svoju će primarnu funkciju Urania ispuniti prikazivanjem filmova, i to onih nominiranih za Oscara, blockbustera i animiranih uspješnica. “Tri plakata izvan grada”,“Lady Bird” i “Fantomska nit” tako će se prikazati u sklopu ciklusa “And the Oscar goes to…”, “Black Panther”, “50 nijansi slobodniji” i “Bitka za Pacifik: Ustanak” privući će širu publiku, dok će “Dugi iz kamenog doba”, “Patuljci uzvraćaju udarac” i “Pčelica Maja” nasmijati sve mališane. Također, u suradnji s udrugom Pobjede i volonterima osječkog Skloništa za napuštene pse iz Nemetina, 1. ožujka, s početkom u 19.30 sati, održat će se besplatna pretpremijera dokumentarnog filma “Nevidljive”, koji će sve ljubitelje životinja preplaviti emocijama. Naposljetku, dva filma o pravima žena - “Sufražetkinje” i “Božja volja” - u Uraniji će biti prikladno prikazana 8. ožujka, kada je zakazan i koncert klape Contra.

Posjetitelji će kina Urania moći uživati i u kazališnim predstavama jer će zagrebački Teatar Gavran 22. ožujka izvedbom Ane Malenice i Mladene Gavran uprizoriti “Sladoled”, dok još nije poznato kada će “gavranovci” izvesti “Zaboravi Hollywood”. Također, Urania će nakon srpskog komičara Neshe Bridgesa 4. ožujka ugostiti poznatog glumca Nikolu Đurička sa stand-up nastupom “Sve što ste oduvek hteli da znate o Džoniju, a nikada niste smeli da ga pitate”. Nakon izvrsnih uloga u popularnim serijama i filmovima, Đuričko se okušao i u komičarskim vodama, a kako mu to polazi za rukom provjerite sami, samo požurite jer su ulaznice gotovo rasprodane.

Naposljetku, kako Kinematografi Osijek uvijek osluškuju bilo grada i pružaju svojim sugrađanima sadržaj koji priželjkuju, uskoro se u kinu Europi može očekivati nastup Urbana & 4, dok su se mnogi posjetitelji na anketi njihove web-stranice izjasnili kako se žele nasmijati uz stand-up nastup američkog komičara Daniela-Ryana Spauldinga. M. Mandić

Možda ste propustili...