Osijek
UKOP ŠALJE OPOMENE ZA GROBNU NAKNADU

Građani duguju oko dva milijuna kuna
Objavljeno 28. veljače, 2018.

Oko 5000 opomena radi neplaćanja godišnje grobne naknade u sljedećem će razdoblju Ukop poslati na kućne adrese dužnika. Kako doznajemo od direktora Ukopa Hrvoja Ostričkog, riječ je o dugu koji iznosi oko dva milijuna kuna, a prve su opomene već poslane.

- Opomene šaljemo korisnicima koji imaju zaostatke iz 2017. godine i za godine prije. Njih molimo da se što prije jave u našu upravu radi dogovora o eventualnom obročnom plaćanju. Onome tko se ne odazove, odnosno tko se ogluši na poslane opomene, prijeti ovršni postupak. Stoga, molimo korisnike da ne zanemare svoju obvezu plaćanja i podmire dug – poručio je Ostrički.

Inače, uz opomene Ukop na kućne adrese također šalje i redovne uplatnice za godišnju grobnu naknadu. Dakako, korisnici koji nemaju dugovanja svoju obvezu mogu platiti dinamikom roka plaćanja koji stoji na uplatnicama.

Dužnike treba podsjetiti da prema propisima Ukop šalje uplatnice vlasnicima sve do isteka deset godina. Ne javi li se vlasnik nakon tog roka, grobno mjesto prelazi u vlasništvo Ukopa, a ono dobiva naziv "napušteno". Likvidacija, pak, slijedi ako nije plaćena grobna naknada za grobnicu u kojoj je od posljednjeg ukopa prošlo 30 odnosno 15 godina, ako je riječ o ukopu u zemlju. Grobno mjesto može se vratiti uz proceduru povjerenstva.M. Mihelić

Možda ste propustili...

NAJVEĆI STUDENTSKI USPJEH ODJELA ZA MATEMATIKU

Srebro Ive Petovari potaknulo i otvaranje kolegija Natjecanja

ŽUPANIJA USKORO RASPISUJE NATJEČAJ ZA STIPENDIJE

Stipendira se i STEM i slabiji imovinski status

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IZ GODINE U GODINU SVE VIŠE POSJETITELJA

20. Ribarski dani: U Kopačevo stiglo više od 10.000 ljudi!

2

PACIJENTI BI DO LIJEČNIKA PREKO REDA

U medicini ne postoji "samo ovo" i "samo ono" - budite strpljivi i čekajte!

3

DAN TRGOVAČKE I KOMERCIJALNE ŠKOLE DAVORA MILASA

Bijele ruže za hrabrog branitelja

oglas