Osijek
UKOP ŠALJE OPOMENE ZA GROBNU NAKNADU

Građani duguju oko dva milijuna kuna
Objavljeno 28. veljače, 2018.

Oko 5000 opomena radi neplaćanja godišnje grobne naknade u sljedećem će razdoblju Ukop poslati na kućne adrese dužnika. Kako doznajemo od direktora Ukopa Hrvoja Ostričkog, riječ je o dugu koji iznosi oko dva milijuna kuna, a prve su opomene već poslane.

- Opomene šaljemo korisnicima koji imaju zaostatke iz 2017. godine i za godine prije. Njih molimo da se što prije jave u našu upravu radi dogovora o eventualnom obročnom plaćanju. Onome tko se ne odazove, odnosno tko se ogluši na poslane opomene, prijeti ovršni postupak. Stoga, molimo korisnike da ne zanemare svoju obvezu plaćanja i podmire dug – poručio je Ostrički.

Inače, uz opomene Ukop na kućne adrese također šalje i redovne uplatnice za godišnju grobnu naknadu. Dakako, korisnici koji nemaju dugovanja svoju obvezu mogu platiti dinamikom roka plaćanja koji stoji na uplatnicama.

Dužnike treba podsjetiti da prema propisima Ukop šalje uplatnice vlasnicima sve do isteka deset godina. Ne javi li se vlasnik nakon tog roka, grobno mjesto prelazi u vlasništvo Ukopa, a ono dobiva naziv "napušteno". Likvidacija, pak, slijedi ako nije plaćena grobna naknada za grobnicu u kojoj je od posljednjeg ukopa prošlo 30 odnosno 15 godina, ako je riječ o ukopu u zemlju. Grobno mjesto može se vratiti uz proceduru povjerenstva.M. Mihelić

Možda ste propustili...

FAKULTET ELEKTROTEHNIKE, RAČUNARSTVA I INFORMACIJSKIH TEHNOLOGIJA

Dan otvorenih vrata i karijera na osječkom FERIT-u

DRŽAVA USPJELA PRODATI TEK 4 OD 11 PONUĐENIH NEKRETNINA

Najviša cijena postignuta za nekretninu u Gundulićevoj 66

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas