Osijek
DIZAJNERSKA ZAJEDNICA

Novi ciklus Digital Design Academy
Objavljeno 28. veljače, 2018.

I ove godine organizira se Digital Design Academy (DDA) koja će se održavati na Ekonomskom fakultetu u trajanju od 3. ožujka do 12. svibnja. Digital Design Academy povezani je niz besplatnih predavanja i radionica u određenom razdoblju tijekom kojeg će polaznici imati mogućnost upoznavati se s dizajnom uz pomoć predavača iz struke. Predavači su profesionalci koji duži niz godina djeluju u razvoju dizajnerske zajednice kroz predavanja i radionice na području Hrvatske i regije.

Ovaj put predavanja i radionice obuhvatit će dizajn korisničkog sučelja i korisničkog iskustva (UI i UX dizajn). No, obradit će se i teme poput uvoda u dizajn, tipografije, mrežnog sustava, ilustracija, UI animacija, dizajniranje za mobilne uređaje i mnoge druge. Također će se posvetiti pažnja temi izradi web-sučelja.

- Nakon održavanja prošlogodišnjeg DDA i evaluacije anketa polaznika, organizacija je uvidjela problem nedostatka fokusa na UI/UX te smo odlučili ovogodišnji fokus staviti upravo na digitalni dizajn - najavljuje Mihael Tomić, voditelj akademije. Organizatori su udruga Osijek Software City uz osječke tvrtke Mono i Prototyp te partnerstvo još nekoliko tvrtki, online časopisa i Ekonomskog fakulteta.

Otvorenje DDA je u subotu, u 9 sati, u Auli glagoljice na Ekonomskom fakultetu. D. Ku.

Možda ste propustili...

RADIONICA ERASMUS STUDENTSKE MREŽE HRVATSKA

Studenti pomagali studentima

RADIONICE SUBOTOM U STUDIJU ECCENTRIC

Sve što ste ikada htjeli znati o prehrani

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas