Novosti
SUĐENJE POČINJE U TRAVNJU

Osječkim profesorima sudit će se u Zagrebu
Objavljeno 28. veljače, 2018.

Vezani članci

NESUGLASICE S FAKULTETSKIM VIJEĆEM

Dekan osječkog Pravnog fakulteta najavio ostavku

Suđenje umirovljenom profesoru osječkog Pravnog fakulteta Srećku Jeliniću i njegovim suoptuženicima, koje Uskok tereti za kupoprodaju ispita, počet će 24. travnja na zagrebačkom Županijskom sudu. Datum početka suđenja na pripremnom ročištu u utorak zakazala je sutkinja Rahela Valentić, koja će voditi postupak na kojem će Jelinić optuženičku klupu dijeliti s petero suoptuženika.

U tom kraku antikorupcijske afere Indeks, optužnica je najprije teretila 17 profesora, posrednika i studenata, no većina ih se nagodila s tužiteljstvom i, u zamjenu za blaže kazne, priznala nedjela.

Među njima je i bivši dekan osječkog Pravnog fakulteta Igor Bojanić, koji je još u studenome 2014. sporazumno osuđen na godinu dana rada za opće dobro te kaznu od 200 dnevnih dohodaka. Nagodio se, također, i direktor Tržnice Osijek Željko Krivić, kojega je Uskok teretio da je s četvoricom predstojnika katedri na osječkom Pravnom fakultetu dogovarao novčane naknade ili druge usluge ako studentima olakšaju prolaz na ispitima.

Prema optužnici potvrđenoj u studenome 2015., profesori su po ispitu uglavnom dobivali tisuću eura, ali je, prema tvrdnjama tužiteljstva, jedan pristao i da mu se za protuuslugu adaptiraju poslovne prostorije, ugrade klimatizacijski uređaj i metalna ograda. Jelinić, kojega očekuje suđenje, uz sveučilišnu je karijeru radio i u Uredu za suradnju s Haaškim sudom, bio je HDZ-ov vijećnik u Osijeku, ali i kandidat za ustavnog suca te Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa. Više je puta neuspješno tražio izuzeće sudskog vijeća, kao i da se spis iz Zagreba vrati u Osijek.H

Možda ste propustili...

DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE

Heinekenu glavna nagrada HUP-a

BIH PROGLAŠAVA POLITIKU RH "NEPRIJATELJSKOM"

Deklaracija o položaju Hrvata u BiH dovela odnose u krizu

HOSPITALIZIRAN OSJEČKI GRADONAČELNIK

Vrkiću ugrađeni srčani stentovi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BOJAN BODRAŽIĆ, PREDSJEDNIK UDRUGE “UPRAVITELJ”

Energetska obnova: Zbog skupljih radova upitna isplativost

2

POZIV MUP-A NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA

Upozorite migrante da neće ući ilegalno

3

ZA ZAKON KOJI POSTOJI VEĆ TRI GODINE NEKI NISU NI ČULI?!

Humanitarne akcije: Svaka kuna koju prikupite, mora biti prijavljena