Regija
SNIJEG POREMETIO SVAKODNEVICU

U Orahovici i Voćinu bez škole, vojska čisti Našice i Vukovar
Objavljeno 28. veljače, 2018.

Orahovačka OŠ Ivane Brlić Mažuranić nema nastave zbog vremenskih neprilika.

- Naša škola ima velik broj putnika iz prigradskih naselja koji se jedva probiju do autobusnog stajališta, a autobusi jako teško voze tako da smo s našim osnivačem, Virovitičko-podravskom županijom, dogovorili da nastave nema do se ne steknu normalni uvjeti za dolazak u školu - rekla je ravnateljica OŠ Maja Škraba.

Zbog niskih temperatura i velikih količina snježnih padalina nastava jučer nije održana u Osnovnoj školi Voćin i područnim školama Hum i Ćeralije, a prema riječima načelnika Predraga Filića, u tim školama vjerojatno ni danas neće biti nastave.

– Snijeg je zimi normalna pojava i istina je da smo se pomalo odviknuli od toga, ali ovo su doista količine zbog kojih imamo probleme. Otežan je promet na cestama Hum – Voćin i Ćerealije – Voćin pa je nastava prekinuta iz sigurnosnih razloga - kazao je Filić.

Hrvatska vojska nastavlja pomagati u otklanjanju posljedica snježnog nevremena diljem Hrvatske, a jučer je u Našicama i Vukovaru bilo angažirano 40 pripadnika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade. Vojska je prijepodne u Našicama čistila snijeg kod bolnice, srednje škole, osnovnih škola i gradskog dječjeg vrtića, a u Vukovaru na Mitnici te oko dječjeg vrtića i osnovne škole. Iz MORH-a su izvijestili da su pripadnici i mehanizacija Oružanih snaga upućeni i na područje Delnica, Saborskog, Donjeg i Gornjeg Lapca, Plaškog i Udbine radi pružanja pomoći tamošnjem stanovništvu. Riječ je o četiri radna stroja i dva vozila s 39 pripadnika Oružanih snaga koji sudjeluju u akciji čišćenja snijega u Delnicama, dok je u Donjem i Gornjem Lapcu angažirano pet vojnika s dva radna stroja. V.G./P.Ž./S.F.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OPĆINA ĐURĐENOVAC VLASNIK BIVŠE SAMOPOSLUGE

Nekretninu su odlučili
prodati za 301.000 kn

2

29. OBLJETNICA OSNUTKA HDZ-A ZA BIVŠU OPĆINU VINKOVCI

Milinković: Moramo pokrenuti gospodarstvo i zadržati naše mlade

3

PROJEKT VRIJEDAN 3,3 MILIJUNA KUNA U OPĆINI NUŠTAR

Gradnja reciklažnog dvorišta pri kraju