Mozaik
U REŽIJI DARIJA LEPOGLAVCA

U društvu baletnih prvaka HNK Toni u spotu za “Kao u snu”
Objavljeno 28. veljače, 2018.

Rijetki se mogu pohvaliti da su ostvarili svoje snove unatoč svim preprekama, a kada pričamo o onim glazbenim, uspjeh je to veći. Jedan od onih koji slobodno može stati iza takvih izjava je Toni Cetinski, jer godinama je najtraženiji glazbenik, na samom vrhu scene, a generacije obožavatelja podržavaju ga u njegovom radu. Upravo stoga Tonijev aktualni hit “Kao u snu” na najljepši mogući način opisuje njegov glazbeni put koji traje duže od 25 godina. Nova skladba “Kao u snu” u samo tri tjedna emitiranja osvojila je srca svih, publika ju je zavoljela na prvu, u vrhu je nacionalne liste HR top 40, a Toni je sada kao zahvalu svima snimio i poseban videospot.

- Divno je kad imaš toliko ljudi koji također vjeruju u tvoje snove i da je sve moguće. Hvala autoru pjesme Amilu Loji i autoru spota Dariju Lepoglavcu s cijelom ekipom. Posebna hvala članovima gudačkog dijela Zagrebačke filharmonije, kao i baletnim prvacima HNK-a - istaknuo je Toni. Novi videospot sniman je na dvije lokacije, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, gdje se izmjenjuju kadrovi Tonija s članovima Zagrebačke filharmonije, kao i gudačima, te u Hrvatskom narodnom kazalištu, a imamo prilike vidjeti na djelu baletne prvake Tomislava Petranovića i Ivu Vitić Gameiro. Kao i u slučaju prethodnih “Od trnja do zvijezda” i “Laku noć”, i ovim spotom Toni je nastavio suradnju s Dariom Lepoglavcem, koji potpisuje scenarij i režiju.

Cijelom ovom pričom Toni pokazuje kako mu ne nedostaje motiva za nove uspjehe. Neumoran rad prvenstveno na samom sebi, kao i na pjesmama koje će sjediniti na novom albumu te neograničena energija koju ulaže u svaki svoj koncert kako bi fanovi bili što zadovoljniji tek su mali djelić formule za uspjeh, koja Tonija Cetinskog godinama drži u vrhu najtraženijih regionalnih glazbenika. Istodobno sam Toni nikada, prema ocjenama struke i publike, nije izgledao motiviranije i zadovoljnije. U takvom raspoloženju, koje garantira istinske glazbene doživljaje, Toni će dočekati i predstojeće koncerte: 16. 3. u Malmöu (Švedska), 17. 3. u Göteborgu (Švedska) i 26. 4. u Beogradu. T.K.

Toni je nastavio suradnju s Dariom Lepoglavcem, koji potpisuje scenarij i režiju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana