Sport
HNK CIBALIA

Vladimir Balić ostaje sportski direktor
Objavljeno 27. veljače, 2018.
Obavio sam razgovor s novim predsjednikom, nastavljamo raditi kao da se ništa nije dogodilo, rekao je Balić

Nakon što je Tomo Bobek pismeno dao neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Cibalije, odlazak je najavio i sportski direktor Vladimir Balić.

Nastavlja dalje

Bobek je upravo bio predsjednik koji je imenovao Balića na mjesto sportskog direktora, pa je stavljanje mandata na raspolaganje Balić smatrao “moralnim činom”. Međutim, nakon što je imenovan za novog predsjednika vinkovačkog prvoligaša, Josip Kuterovac je jasno rekao kako u njegovoj “vladi” vidi i Balića te da će učiniti sve kako bi on i dalje ostao u Cibaliji u ulozi sportskog direktora. Nekoliko dana nakon Kuterovčeva ustoličenja preliminarni razgovori su obavljeni. Nakon njih, sudeći prema onom što nam je Balić otkrio, ne bi trebalo biti nikakvih iznenađanja. A ni promjena.

- Istina, obavio sam razgovor s predsjednikom i dogovorili smo način rada u budućnosti. Nastavljamo raditi kao da se ništa nije promijenilo. Cibalia je u ovom trenutku stabilna, a što će budućnost pokazati vidjet ćemo. U ovom trenutku fokus je na pripremama za utakmicu s Istrom 1961, i to nam je primarni zadatak, dobro se pripremiti za tu utakmicu u svim segmentima.

Loši uvjeti za igru

Vratili smo se na nedjelju i odgođenu utakmicu s Rudešom. Naravno, jasni su razlozi. Je li Cibaliji u ovom trenutku odgovarala odgoda?

- Nije važno što je nama odgovaralo, važnije je što je svima odgovaralo i što je interes nogometa, a prije svega nogometaša. Teren je na sredini bio jako loš, zamrznuo se kao beton. To nisu bili uvjeti za igru jer je postojala velika mogućnost ozljede igrača u slučaju pada na tom dijelu terena. S druge strane hladno vrijeme bi utjecalo na dišni sustav, pa je moguća i pojava viroza i temperatura pa bi momčadi mogle i zbog toga razloga ostati bez nekolicine igrača na sljedećim utakmicama. Stoga, više je argumenata bilo da se utakmica odgodi.

Snijeg je i jučer padao u Slavoniji i zabijelio teren u Vinkovcima. Vrijeme i uvjeti nisu ni približni za normalan rad i trening.

- Snijeg je prekrio terene i morat ćemo se prilagoditi situaciji, nema nam druge. Nemamo terena s umjetnom travom, pa ćemo se u hodu prilagođavati situaciji. Ništa ovo nije novo. Svake godine u ovo vrijeme ili nešto ranije imali smo sličnih problema, pa se nogomet igrao i igrat će se i dalje.

Je li bar zdravstveni bilten kod igračkog kadra dobar. Naravno, s hladnoćama stižu i prehlade.

- Imamo nekoliko načetih bolešću, koji se bore s temperaturom, ali vjerujem da će do petka svi biti spremni za igru. Takve situacije su očekivane, jer ipak se trenira u teškim uvjetima - rekao je sportski direktor Cibalije.

No, puno vremena za pripremu neće biti. Cibalia već u petak igra susret protiv Istre 1961. Radi se o jednoj od onih utakmica koja se u Cibaliji naziva “kvalifikacijskom” za ostanak u Prvoj ligi. Samo četiri dana poslije u Vinkovcima će dočekati Rudeš. Znači, slijede utakmice koje će trenutno usmjeriti borbu za opstanak.

Antun GRGIĆ

Susret Cibalia - Rudeš odgođen je za utorak, 6. ožujka, u 15 sati

Možda ste propustili...

ZAVRŠNI TURNIR KUPA HRVATSKE U KUGLANJU ODIGRAN U ŠIBENIKU

Nekompletni Osijek bez izgleda u polufinalu, trofeje su osvojili Zaprešić i Rijeka

OBRVANOV POPIS: IZGRADNJA TEMELJA

Reprezentacija za OI u Los Angelesu

Najčitanije iz rubrike