Crna kronika
PROMETNA NESREĆA KOD GORNJEG JELENJA

Više od 20 ozlijeđenih u sudaru busa i kamiona, jedan od vozača kritično
Objavljeno 26. veljače, 2018.

GORNJE JELENJE - U stravičnom sudaru koji se u ponedjeljak u prijepodnevnim satima dogodio kod Gornjeg Jelenja, u blizini Rijeke, ozlijeđeno je više od 20 osoba. Najteže su prošli vozači autobusa i kamiona koji su bili prikliješteni limom. Jedan od njih je, neslužbeno doznaje riječki Novi list, u kritičnom stanju. Obojica su, kao i drugi ozlijeđeni, prevezeni kolima Hitne pomoći u riječki KBC.

Nesreća se dogodila oko 10.45 sati, u Gornjem Jelenju, kod skretanja za Crni Lug. Prema pričanju putnika koji su se nalazili u autobusu riječkog Autotransa koji je prometovao iz Poreča starom cestom prema Zagrebu, sve se dogodilo u sekundi, a u vrijeme nesreće bila je snažna vijavica, tako da je vidljivost bila slaba. Samo su začuli vozača koji je povikao: “Pazite se, sudar!”. Trenutak kasnije došlo je do sudara, kamiona je udario u prednji lijevi dio autobusa. Prikliještene vozače autobusa i kamiona izvlačili su vatrogasci iz Rijeke i Delnica.

Zbog velikog broja ozlijeđenih osoba, njih više od 20, ali i teških uvjeta na prihvatu ozlijeđenih, angažirane su dodatne liječničke ekipe Hitne pomoći iz Rijeke. Od putnika nitko nije u kritičnom stanju, kod većine je riječ o lakšim, trzajnim ozljedama. Uzrok nesreće još se uvijek ne zna.

Za vrijeme očevida promet je potpuno stao za teretna vozila, a oko 13.30 sati državne ceste DC3 Delnice - Rijeka i DC501 Oštrovica - Gornje Jelenje, otvorene su za promet uz obveznu zimsku opremu. Na cestu i dalje nisu mogli kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama. M.Bugarić

Možda ste propustili...

CESTE OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Za vikend čak 406 pijanih vozača

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VIŠE SMRTNO STRADALIH U NESREĆAMA NEGO TIJEKOM PROŠLE GODINE

Od početka godine 28 osoba poginulo je u prometu u Osječko-baranjskoj županiji

2

ODUZETE NA GRANICI

Skrio 244 šteke cigareta u ventilaciji autobusa

3

PRIKUPIO 700 KILOGRAMA RAZNOG OTPADA

Bez dozvole sakupljao sekundarne sirovine