Crna kronika
U TRPIMIROVOJ GORIO AUTOMOBIL

Djelatnik Ine spriječio veću štetu na vozilu
Objavljeno 27. veljače, 2018.

OSIJEK - Osječanin Marko Pavlinek, djelatnik na Ininoj benzinskoj postaji Trpimirova-zapad, nije mogao ni pretpostaviti da će mu radni ponedjeljak započeti – gašenjem požara! Naime, oko 7 sati zamijetio je dim iz automobila parkiranog neposredno uz benzinsku postaju, kraj Područnog ureda Zavoda za zapošljavanje.

Obučen za gašenje požara, nije dvojio ni trenutka te je zgrabio vatrogasni aparat u ruke i istrčao do automobila.

- Kolega i ja vidjeli smo da se 'puši' iz haube, a u to vrijeme jedan je automobil doslovce proletio kroz našu postaju i pokazivao nam na taj automobil. Nisam ni jaknu odjenuo, već sam uzeo aparat i otrčao do automobila kojem je već gorio i gornji dio. Nažalost, haubu nisam mogao otvoriti, a vlasnik je u to vrijeme bio u HZZ-u. Gasio sam ga odozdo pa odozgo i vidio sam gdje gori motor, no tad mi se ispraznio aparat i upravo su u to vrijeme došli vatrogasci – ispričao je 33-godišnji Pavlinek, koji za 12 godina rada na benzinskoj postaji na Trpimirovoj nije bio u prilici gasiti požar na automobilu. U svakom slučaju, spriječio je jače širenje požara, a ostatak posla odradili su vatrogasci koji su, kako doznajemo iz Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka, na intervenciju uputili jedno vatrogasno vozilo i šest vatrogasaca.

- Zatekli smo požar osobnog automobila u dijelu motora, a vlasnik automobila rekao nam je da je na vozilu ugrađena plinska instalacija. Odmah smo počeli gašenje i hlađenje mjesta na kojem je nastao požar i zatvorili ventil plina u prtljažnom prostoru automobila. Također smo skinuli kleme s akumulatora i do kraja ohladili mjesto nastanka požara – kažu u JPVP-u, dodajući da su u požaru izgorjele električne instalacije, cijevi te plastični dijelovi i predmeti.

Zahvaljujući brzoj intervenciji djelatnika benzinske postaje, požar nije poprimio veće razmjere, unatoč velikom oštećenju i nastaloj šteti. “Obučen sam za takve situacije, kao i svi naši djelatnici i bilo mi je sasvim razumljivo da ću, ako ne potpuno ugasiti, bar spriječiti da se požar rasplamsa, iako ne vjerujem da bi cijeli automobil eksplodirao”, zaključio je Pavlinek.

Marija MIHELIĆ
Vlasnik automobila nenamjerno “zaboravio” na Pavlineka

Vlasnik automobila, u šoku nakon ovog događaja, nije došao na benzinsku postaju.

- Nisam ga uspio upoznati. Razgovarao je s vatrogascima i, iskreno, ne bih ovo smatrao nikakvim herojskim djelom, no drugi su vidjeli što se dogodilo pa su vam dojavili - prokomentirao je Pavlinek, koji bi, moramo se složiti, mogao biti svijetli primjer brzog pružanja pomoći potpunom neznancu.

Možda ste propustili...

POKUŠAJ RAZBOJSTVA U MJESTU PAVLOVCIMA NA POŽEŠKOM PODRUČJU

Prijetio ženi (81) oštrim predmetom

PRAVOMOĆNA PRESUDA ZBOG NESREĆE U BARANJI

Uvjetno kažnjeni zbog pada dječaka u bunar dubok 40 m

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OČEVID POŽARA U JOSIPOVCU

Vreli dimnjak zapalio je krovište radionice

2

AKCIJA POLICIJE U HRVATSKOJ

Na cestama za vikend ispisano 2977 prekršaja

3

OROBLJENA 23-GODIŠNJA DJELATNICA

Pljačka benzinske crpke na autocesti