Autoglas
PREMIJERA

Volvo V60: Spretna kombinacija izgleda i praktičnosti
Objavljeno 27. veljače, 2018.
V60 postavljen je na Volvo SPA platformi koju dijeli s nagrađivanim XC60

Volvo je predstavljanje nove generacije modela Serije 60 započeo SUV-om, a nastavio karavanom. Limuzina je očito zadnja na redu, no ona očito i neće biti toliko u središtu pozornosti. Ovaj model srednje klase još jednom pokazuje kako Volvo spretno kombinira dobar izgled i praktičnost. Automobil je predstavljen u Stockholmu, a njime Volvo naglašava svoju tradiciju proizvodnje obiteljskih karavana. Ujedno ističu kako dizajn modela V60 odgovara potrebama vozača i svakodnevici modernog obiteljskog života.

Malo je proizvođača automobila koji se kao Volvo mogu pohvaliti dugom povijesti i uspjesima u proizvodnji obiteljskih karavana koje krase kvalitetni dizajn i praktičnost. Novi V60 postavljen je na Volvo SPA platformi koju dijeli s nagrađivanim XC60, te četiri modela serije 90. Riječ je o modelima koji su zaslužni za rekordne prodaje Volva posljednjih nekoliko godina.

On donosi novi standard u klasu, jer može se pohvaliti luksuznom unutrašnjosti, povećanom količinom prostora, naprednom povezanosti, te najnovijim Volvo sustavima podrške i sigurnosti. Iznutra pronalazimo već poznati gostoljubivi interijer izrađen od vrhunskih materijala i maksimalno intuitivan i praktičan. Volvo Sensus infotainment sustav u potpunosti je kompatibilan s Apple CarPlay, Android Auto i 4G, te omogućuje vozaču da ostane povezan u vožnji. Sustavom se upravlja putem 9-inčnog intuitivnog dodirnog zaslona u stilu tableta, a na njemu možete pronaći funkcije automobila, navigaciju, online usluge i aplikacije za zabavu.

Želja Volva je od 2019. godine elektrificirati sve nove automobile. Zbog toga V60 dolazi s dvije opcije plug-in hibridnog pogona, T6 od 340 i T8 hibridni benzinac od 390 KS. Standardni benzinski pogoni u ponudi su T5 s 254 KS, ili T6 s 320 KS. Za vozače koji preferiraju dizelske motore tu su motori D3 od 150, odnosno D4 od 190 KS. Dolazi s velikim brojem sigurnosnih značajki koje su dio standardne opreme, a to uključuje i napredni sustav podrške vozaču koji je poznat iz vozila serije 90, te XC60 modela. Široj javnosti premijerno će biti prikazan na skorašnjem ženevskom autosalonu.

Mato PAVLIČEVIĆ
TEHNOLOGIJE POMAŽU VOZAČU

City Safety s tehnologijom automatskog kočenja koristi opciju automatskog kočenja i sustave detekcije kako bi pomogao vozaču u izbjegavanju potencijalnih sudara i jedini je sustav na tržištu koji može prepoznati pješake, bicikliste i velike životinje. Pilot Assist sustav pruža podršku vozaču pri upravljanju, ubrzanju i kočenju na dobro označenim cestama i brzinama do 130km/h.

Možda ste propustili...