Autoglas
SVE JE SPREMNO ZA VIKEND-SPEKTAKL

Snijeg i hladnoće ne mogu ugroziti INA Rally Kumrovec
Objavljeno 27. veljače, 2018.

Vikend uoči 7. INA Rallyja Kumrovec održana je promocija natjecanja u shopping centru Westgate. Posjetitelji su tijekom cijelog dana mogli dobiti informacije o samom natjecanju, a izloženi su bili i automobili aktualnih prvaka Hrvatske. Škoda Fabia R5 Krisztiana Hidega i Istvana Kereka, članova AK Delta Sport iz Zagreba, koji su prošle sezone osvojili i Mitropa kup, kao i Fiat 126, popularna „peglica“, prvaka u kategoriji povijesnih vozila Marka Ota Juričeva Martinčeva i Sande Tolić.

Pripreme za odvijanje natjecanja ušle su u završnu fazu. U samoj provedbi sudjelovat će 150 ljudi, a direktor rallyja Željko Štefanić poručuje da ni snijeg, ni hladnoća ne mogu pokvariti prvu utrku sezone: „Imamo ralice u pripremi, a ni kiša, ni snijeg, sunce..., ništa nas ne može iznenaditi. Očekujemo velik broj publike i očekujemo spektakl u Kumrovcu. U petak krećemo s tehničkim pregledom i verifikacijom, slijede dva prologa u Termama Tuhelj, u 16.45 i 19 sati. Nakon toga bit će dodjela nagrada i kraći rally party. U subotu u 9 ujutro imat ćemo ceremonijani start u Muzeju Staro selo, od 10 sati kreću brzinski ispiti, a u 18 sati svečani cilj u Muzeju Staro selo”, rekao je Štefančić.

Kumrovečki brzinci već godinama su poznati kao najzahtjevniji u Hrvatskoj pa privlače veliki broj publike, ali i posada. Predsjednik kluba organizatora AK Delta Sport Dino Deljkić kaže da je prvi vikend ožujka idealan za strane posade kako bi testirale svoje automobile prije početka prvenstava u njihovim zemljama:

- Prije tri godine odlučili smo se za ovaj termin zbog kojeg velik broj inozemnih posada dolazi testirati svoja vozila. Staza je izuzetno zahtjevna, ima jako mnogo zavoja, prijevoja, uzbrdica, nizbrdica uz prosječne brzine koje su najmanje u Hrvatskoj, oko 85 km/h, to je staza koja jednostavno ne dopušta pogreške - kaže Deljkić.

Pobjedu na INA Rallyju Kumrovec branit će Austrijanac Niki Mayr-Melnhof u Fordu Fiesti R5. Ove godine s novim suvozačem Thomasom Zeiserom. Veliku konkurenciji Mayr-Melnhof i Zeiser imat će u aktualnim prvacima Hrvatske Krisztianu Hidegu i Istvanu Kereku, koji će prvi put na Rallyju Kumrovec nastupiti u automobilu klase R5. Na kumrovečkim su brzincima već jednom slavili, 2016. godine. “Ovo je vrlo kratka utrka, najkraća u Hrvatskom prvenstvu. Više volimo dugačke utrke, jer na njima je moguće taktizirati. Naravno, naš je cilj ove sezone obraniti naslov prvaka Hrvatske i vidjet ćemo hoćemo li uspjeti u tome”, zaključio je Kerek.M.Bu.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana