Svijet
KAKO JE DOŽIVIO POSJET RH

Vučić: Prvi sam im u lice rekao da Oluju drugačije vidimo
Objavljeno 26. veljače, 2018.

Vezani članci

PREDSJEDNIK VANJSKOPOLITIČKOG ODBORA EP-A:

Srbija u EU tek kad ispuni stroge kriterije

- Prvi sam koji je imao hrabrosti reći im u lice, jasno i nedvosmisleno, da drugačije vidimo Oluju, koju u Hrvatskoj slave, a koja je dan tuge u Srbiji. To nitko od naših dužnosnika na takav način nije rekao u Hrvatskoj. Ovdje jesu, ali tamo nisu, a ja sam to rekao pred njihovim medijima – pohvalio se srpski predsjednik Aleksandar Vučić, govoreći na lokalnoj beogradskoj televiziji o nedavnom posjetu Hrvatskoj, gdje je “štitio interese Srbije na pravi način”. Pojasnio je zašto se u Hrvatskoj nije ispričao za zločine i zlo koje je počinila velikosrpska politika koju je i on promicao. Nije se ispričao “za stvari u prošlosti, jer ih mi i Hrvati vidimo na potpuno drugačiji način”.

- Njihovi novinari su me kao osice napadali, što nije nimalo ugodno. Pitali su me za neke izjave iz devedesetih u Glini... Nisam bio samo u Glini, nego i u Vojniću, Vrginmostu..., i tada sam rekao kako se nadam da će Krajina opstati. Je li to za ispričavanje, a nije 250.000 ljudi koji su ostali bez svojih ognjišta – mudrovao je Vučić, i dodao kako je razgovarao s obiteljima nestalih “čije su sudbine teške, bez obzira na to na kojoj ste strani”.

- Razgovarao sam s ocem koji je izgubio sina. Učinit ćemo sve što možemo kako bismo utvrdili gdje mu je sin i kako ubijen, ako je ubijen, ako nije, da vidimo kakvi su tragovi - rekao je Vučić. Zahvalio je hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović na gostoljubivosti koju će joj, obećaje, uzvratiti u Beogradu.M.F.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POBJEDA NAD ISLAMSKOM DRŽAVOM

Masovna predaja kraj je krvavog kalifata u Siriji

2

MACRON, XI, MERKEL I JUNCKER RAZGOVARAT ĆE O TRGOVINI I KLIMI

Europa se prvi put okreće ka Kini

3

PRIJE 20 GODINA NATO NAPAO SRJ

Brnabić: Bombardiranje je bilo pogreška drugih