Osijek
NOVI PREDSJEDNIK MNK-A RETFALA ANDRIJA BARTOLOTI:

Čekamo struju na
privezištu već 12 godina
Objavljeno 25. veljače, 2018.

Motonautički klub Retfala na Pampasu izabrao je u subotu navečer novo čelništvo. Za predsjednika je izabran Andrija Bartoloti, za dopredsjednike Zoran Hećimović i Ivica Mišić, za tajnika Željko Amšlinger, a članovi su Izvršnog odbora Goran Biškupić, Mirko Vranešević, Boris Bukovac i Zoltan Toša.

Kako se moglo čuti, MNK Retfala broji 91 člana i postoji od 2006. godine te od tada nastoji realizirati osvjetljavanje sportskog privezišta na Dravi kod konjičkog kluba i vodovodne pumpe.

- Posljednjih šest godina intenzivno pokušavamo dovesti struju, što bi nam riješilo mnoge probleme - od mogućnosti noćnog isplovljavanja do zaštite od krađa u kojima nam nestaju motori i ostala oprema za čamce. Primorani smo svaku noć stražariti na privezištu, za razliku od svih drugih sportskih privezišta na Dravi koja imaju struju i rasvjetu, odnosno sada će ga dobiti i ono u Nemetinu. Sami ulažemo u održavanje flosova i privezišta, a ne nailazimo baš na podršku institucija koje bi nam taj problem mogle riješiti - kaže Mirko Vranešević.

Hrvatske vode vlasnici su čestice i dali su retfalačkim nautičarima pravo služnosti, ali neće, napominje Vranešević, podnijeti zahtjev za elektrifikaciju. “Postupamo samo onako kako nam govore i idemo od jednih do drugih kako bi isposlovali priključenje. Šest godina intenzivno radimo samo onako kako su nam drugi govorili (Hrvatske vode, Lučka uprava, Lučka kapetanija, Hrvatski registar brodova) i sve što su od nas tražili ispunili smo. Čak smo i novce za priključak (7500 kuna) prikupljali povećanjem članarine. U HEP-u su nam rekli da nema nikakvih problema što se tiče priključivanja, ali ključnu ulogu imaju Hrvatske vode koje su vlasnici katastarskih čestica i samo one mogu ispuniti potreban obrazac kao vlasnici. No, na jednom sastanku rekli su nam da od njih možemo dobiti samo pravo služnosti, a da oni neće ispuniti taj obrazac te su dodali da moramo napraviti nekakav elaborat, na što su iz HEP-a rekli da to ne treba i da se sve rješava samo plaćanjem priključka, a oni onda lako odrađuju ostatak. Samo vlasnik treba podnijeti zahtjev”, kaže Vranešević.

U MNK-u Retfala se nadaju da će odgovorni pronaći načina i što im prije izići ususret. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike