Mozaik
U ORAHOVICI

KViz učenika i profesora
Objavljeno 25. veljače, 2018.

Srednja škola “Stjepan Ivšić” Orahovica organizirala je četvrti, sada se već može reći i tradicionalni, Kviz učenika i profesora. U kvizu se bore četiri ekipe sa po pet članova, i to četiri učenika i jedan profesor, a nazivi su bili po bojama - plava, žuta, zelena i crvena ekipa. Učenici i profesori zajedno su i pojedinačno odgovarali na razna pitanja napravljena pisanim, video i audiooblikom te fotografijom. Kviz je postao pravi prestiž među svim učenicima koji sudjeluju, a posebno među profesorima i tradicionalno ga prati prepuni hol škole:

- Moram prvo reći velika vam hvala svima na sudjelovanju i na pozornom praćenju svega što se odvijalo na takozvanoj pozornici, a posebne zahvale želim uputiti učenicima Maji Halgaš koja nas je pratila za računalom, Branimiru Udovčiću koji je bio zadužen za tehničku izvedbu kviza, Mirti Škrabi i Luki Hatu koji su pomno pratili rezultate naših ekipa i zapisivali ih na ploču te mojoj suvoditeljici Manueli Ponjavić bez koje ovo ne bih mogla izvesti u punom sjaju. Također zahvaljujem profesorici Ivani Maričić i profesoru knjižničaru Damiru Najmeniku koji su nam pomagali pri sastavljanju pitanja i kompletnoj koncepciji kviza te ravnatelju Zorislavu Mikoviću koji je kao i uvijek podržao ovaj kviz i podržava sve naše ideje, a bio je i jedan od profesora sudionika kviza. Meni je ovo, kao i Manueli, prva godina da smo vodile kviz i uistinu smo oduševljene i jedva čekamo novi. Čestitamo pobjednicima, iako su svi zajedno najveći pobjednici cijele ove priče - rekla je jedna od voditeljica Karla Dorkić.

Pobjedu je s 23 boda odnijela žuta ekipa u sastavu: profesor Dragan Zubak te učenici Zvonimir Mesinger, 4.a; Marko Bušljeta, 3.a; Franko Perković, 2.a; i Marta Vekić, 1.a, a treba svakako reći da je plava ekipa osvojila drugo mjesto sa samo bodom zaostatka (22):

- Super je ovo ideja. Pitanja su odlično pripremljena, uistinu ih ima iz svih grana i odlično smo se zabavili. Moram pohvaliti sve učenike iz svih ekipa koji su pokazali jako dobro znanje, kao i kolege profesore. Meni je ovo u četiri kviza druga pobjeda, no ovaj kviz i svi koji sudjeluju u njemu pobjednici su i neka samo traje što duže – rekao je prof. Dragan Zubak, inače poznati hrvatski kvizaš iz Čačinaca.

Profesori koji su glavni “krivci” za ovaj sjajan kviz Ivana Maričić i Damir Najmenik također su oduševljeni cijelom kvizom:

- Najveća zahvala ide učenicima i onima koji su to prije četiri godine osmislili, u prvom redu Katarini Stojković, te ovima koji su danas nastavili kvizašku priču u našoj školi. Znamo koliko su kvizovi danas popularni u cijelom svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, a ovaj u našoj školi je sjajan oblik i edukacije jer puno tu ima pitanja iz nastavnog programa - rekao je prof. Damir Najmenik.

Vladimir GRGURIĆ
Možda ste propustili...

IZGLASANA JE PRAVEDNA NAKNADA ZA UMJETNIKE

Spotify se odlučio povući iz Urugvaja zbog novog zakona

OBJAVLJEN TRAILER ZA DUGOOČEKIVANI FILM

Film o Furiosi stiže u svibnju 2024. godine

OSJEČKA PREMIJERA FILMA “BANKINA”

Nebo je šarala nezavisna rockerska polarna svjetlost

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

10. MEĐUNARODNI STUDENTSKI FILMSKI FESTIVAL (STIFF)

Nagradu publike dobio Osječanin David Gašo za film "Niska trava"

2

STIŽE SLAVNI ŠKOTSKI BEND

Simple Minds u pulskoj Areni nastupa 3. srpnja

3

TURISTIČKA ZAJEDNICA ZAGREBA PRIREDILA BOGAT PROGRAM

Advent u Zagrebu donosi više od stotinu koncerata te tematske izložbe i predstave