Regija
KOORDINATOR TURSKE RAZVOJNE AGENCIJE TIKA POSJETIO SLATINU

Dogovoren Dan turske kulture
Objavljeno 24. veljače, 2018.

SLATINA
U Slatini je u petak, 23. veljače, boravio Haşim Koç, koordinator-ataše iz Turske agencije za međunarodnu suradnju i koordinaciju – TIKA (Turske razvojne agencije) pri Veleposlanstvu Republike Turske u Zagrebu. Uglednoga gosta dočekali su predsjednik Gradskog Vijeća Dario Vrbaslija, zamjenica gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić, privremeni pročelnik Upravnog odjela za razvoj Marin Kokorić, direktorica gradskog Turističkog ureda Vanja Lazić i ravnateljica Zavičajnog muzeja Slatina Dragica Šuvak.
Haşim Koç upoznao je svoje domaćine s realiziranim projektima u kojima je sudjelovala TIKA u različitim sektorima, od obrazovanja, kulture, zdravstva i sporta do transfera tehnologije. Sanja Mrzljak Jovanić i Marin Kokorić upoznali su g. Koça s mogućnostima suradnje na pojedinim slatinskim projektima i pozvali ga da ponovno posjeti Slatinu kako bi, osim kulturne i turističke, uspostavili i gospodarsku suradnju između slatinskih i turskih poduzetnika. Dogovoreno je također da će u Slatini biti organiziran Dan turske kulture, koji se planira održati u okviru jedne od gradskih manifestacija.
U Zavičajnom muzeju Slatina ravnateljica Dragica Šuvak predstavila je gostu iz Turske stalni postav muzeja i upoznala ga s mogućnošću poboljšanja pojedinih dijelova postava te zamolila za pomoć u nabavi nove multimedije. Inače, Haşim Koç je studirao povijest i sociologiju u Istanbulu, a doktorirao u Göttingenu u Njemačkoj na temu povijesti i preobrazbe kulturnih i političkih vrednota u srednjovjekovnoj i suvremenoj Europi.Petar Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike