Osijek
U GISKO-U

Završnica festivala jezika
Objavljeno 24. veljače, 2018.
Dobar dan! Egy jó nap! Guten Tag! Добар ден! Mirëdita! Хороший день!... Sve su ovo pozdravi koje su posjetiteljima „Festivala jezika – Dani materinskog jezika“ posljednjega dana te manifestacije uputila djeca i to na „Čitateljskom izazovu na materinskom jeziku“ održanom u subotu u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici, a tijekom kojeg je promovirano lijepo čitanje naglas.
- Imamo odličnu suradnju sa zajednicom, bilo s prosvjetnim institucijama, odnosno školama i vrtićima ili udrugama koje njeguju manjinske jezike. Također, čuvamo i hrvatski kao materinski jezik, a posebnu smo notu stavili na očuvanje šokačke riči i esekerskoga govora. Nevjerojatno je koliko djecu zanima melodija jezika pa slušaju s pažnjom i jezik koji ne razumiju – ispričala je Suzana Biglbauer, koordinatorica pedagoško-animatorskih aktivnosti Odjela za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice. Svatko od prisutnih malih čitatelja odabrao je tekst pomoću svog mentora i voditelja i čitao tri minute, a donijeli su, kaže Biglbauer, i obilježja zemlje iz koje dolaze.
Podsjetimo, Festival je započeo u srijedu igrom i pričom na njemačkom jeziku, a uslijedilo je upoznavanje Rusije te mađarske priče i igre. M. Mihelić
Možda ste propustili...

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike